296
| INTIMEnews

Καταγγελία Ανδρουλάκη στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 14:47
|INTIMEnews

Καταγγελία Ανδρουλάκη στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 14:47

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της παρακολούθησής του εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό του από τη δημόσια ακρόαση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή  (PEGA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν μεθόδευσης -όπως υποστηρίζει- του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  σε συνεργασία με τους Πρασίνους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στα περί απόπειρας υποβάθμισης και γελοιοποίησης της καταγγελίας του και επανυποβάλλει τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σε  δήλωσή του προς την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με αφορμή τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη χρήση λογισμικών παρακολούθησης,  ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με τους Πράσινους αποφάσισαν να μην τον καλέσουν, παρά το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής μέχρι τώρα στον οποίο βρέθηκε να έχει γίνει απόπειρα παγίδευσης του  κινητού του τηλεφώνου.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Ανδρουλάκης:

Γιατί ενώ επί 8 χρόνια ως ευρωβουλευτής δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος, έγινα ξαφνικά μόλις έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σταμάτησα να είμαι με την εκλογή μου;

-Ποιος είναι ο λόγος της παρακολούθησής μου;

Παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι;

Ποιος έχει και για λογαριασμό ποιου χρησιμοποιεί το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ Predator, το οποίο μπορεί να βιντεοσκοπεί τη ζωή ενός ανθρώπου μέσω του κινητού του 24 ώρες το 24ωρο;

Οπως ανακοινώθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το θέμα των παρακολουθήσεων θα έρθει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Π\αρά την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων υιοθέτησε το αίτημα των Σοσιαλιστών για εισαγωγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν λόγω θέματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ στη συζήτηση «θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...