643
O Αντετοκούνμπο γίνεται δεκτός με ελληνικές σημαίες στο Ορλάντο της Φλόριντα στο πρόσφατο ματς των Μπακς εναντίον των Μάτζικ. Η γαλανόλευκη θα είναι και στο All Star Game! | Reinhold Matay-USA TODAY Sports

Καπετάν Giannis στο All-Star

Sportscaster Sportscaster 25 Ιανουαρίου 2019, 09:45
O Αντετοκούνμπο γίνεται δεκτός με ελληνικές σημαίες στο Ορλάντο της Φλόριντα στο πρόσφατο ματς των Μπακς εναντίον των Μάτζικ. Η γαλανόλευκη θα είναι και στο All Star Game!
| Reinhold Matay-USA TODAY Sports

Καπετάν Giannis στο All-Star

Sportscaster Sportscaster 25 Ιανουαρίου 2019, 09:45

Η μετακόμιση του Λεμπρόν Τζέιμς στη Δύση είχε ανοίξει το δρόμο. Στην Ανατολική Περιφέρεια του ΝΒΑ κανένας δεν μπορεί να πλησιάσει, σε δημοφιλία, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είχε διαφανεί και από τις δυο πρώτες καταμετρήσεις, ότι ο 24χρονος ηγέτης των Μπακς θα έπαιζε το τρίτο του All-Star Game ως αρχηγός ομάδας. Τεράστια τιμή. Αλλά, αυτό ήταν το σωστό. Ηταν δίκαιο κι έγινε πράξη.

Στην έκτη του σεζόν στον «μαγικό κόσμο» του μπάσκετ ο Giannis… οργιάζει. Εχει οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή της Ανατολής, με το καλύτερο ρεκόρ νικών (34-12) σε όλο το ΝΒΑ. Και είναι, μακράν, ο πιο επιδραστικός παίκτης των «Ελαφιών», με 26,5 πόντους, 12,6 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ σε κάθε αγώνα, κατά μέσον όρο. Στο παρκέ, ώρες – ώρες, μοιάζει με… εξωγήινο και πρωταγωνιστεί στα highlights κάθε αγωνιστικής. Αυτή η παντοκρατορία του μεταφράστηκε σε 4.375.747 ψήφους. Κι έτσι, στο εφετινό All-Star, που θα διεξαχθεί στο «Spectrum Center» της Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα (15-17 Φεβρουαρίου), θα διαλέξει τους συμπαίκτες του για να αντιμετωπίσει την ομάδα του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς.

Στη Δύση ο ηγέτης των Λέικερς συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους (4.620.809), όμως ο «δικός μας» σάρωσε στην ψηφοφορία των παικτών (που έχουν συμμετοχή 25% στο τελικό αποτέλεσμα). Ελαβε 269 ψήφους. Ο δεύτερος, ο Κάιρι Ιρβινγκ των Σέλτικς, πήρε 190. Τρίτος ήρθε ο Καουάι Λέοναρντ των Ράπτορς (189) και τέταρτος ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς (186). Ο ΛεΜπρόν τερμάτισε μόλις πέμπτος (174), μπροστά από τον Κέβιν Ντουράντ (168), τον Στεφ Κάρι (161) και τον Τζέιμς Χάρντεν (153). Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην ψηφοφορία των επιλεγμένων δημοσιογράφων (που, επίσης, συμμετέχουν κατά 25% στη διαμόρφωση του αποτελέσματος). Ο Giannis ήρθε δεύτερος (99), με μια ψήφο διαφορά από τον Ιρβινγκ (100).

Πίσω από τον Αντετοκούνμπο, από την Ανατολή ψηφίστηκαν ως starters (βασικοί) για το μεγάλο παιχνίδι οι Κάιρι Ιρβινγκ (Μπόστον Σέλτικς), Κέμπο Ουόκερ (Σάρλοτ Χόρνετς), Καουάι Λέοναρντ (Τορόντο Ράπτορς) και Ζοέλ Εμπίντ (Φιλαδέλφια 76ers). Στη Δύση, οι Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς), Πολ Τζορτζ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς) και, φυσικά, ο ΛεΜπρόν (Λος Αντζελες Λέικερς), ο οποίος θα εμφανιστεί σε All-Star Game για 15η φορά. Περισσότερες συμμετοχές μετρούν μόνον, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (19) και ο Κόμπι Μπράιαντ (18).

Οι 14 αναπληρωματικοί (επτά από κάθε περιφέρεια) θα επιλεγούν από τους 30 προπονητές της Λίγκας. Τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά στις 31 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, οι 14 αναπληρωματικοί και οι οκτώ βασικοί (πλην των δυο αρχηγών) θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία ο Giannis και ο Λεμπρόν θα διαλέξουν, έναν – έναν, χωρίς κανένα γεωγραφικό περιορισμό (Ανατολή ή Δύση), τους παίκτες που θα συγκροτήσουν τις ομάδες τους. Ο Λεμπρόν θα αρχίσει πρώτος, επειδή έλαβε περισσότερες ψήφους. Για πρώτη φορά η διαδικασία αυτή θα μεταδοθεί απευθείας από το ΕSPN.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ο Giannis είχε όρεξη για αστεία: «Ξέρω ποιούς θα επιλέξω. Αρχικώς τους βασικούς. Ολα έχουν σχέση με την αγάπη. Είμαι εραστής κι όχι πολεμιστής, οπότε θα επιλέξω τον Ζοέλ Εμπίντ. Κι αν μπορώ να επιλέξω στην ίδια ομάδα τον Εμπίντ και τον Ουέστμπρουκ (που βρίσκονται σε κόντρα τα τελευταία χρόνια), θα το κάνω». Στη συνέχεια είπε πως για αναπληρωματικούς θα προτιμήσει τους συμπαίκτες του στους Μπακς: «Τον Μίντλετον και τον Μπλέντσο. Πρώτα θα επιλέξω τον Μπλέντσο, επειδή μου πασάρει περισσότερο την μπάλα».

Αν υπάρχει μια έκπληξη, αυτή είναι η απουσία του Ντέρικ Ρόουζ, του νεαρότερου MVP στα χρονικά του ΝΒΑ, ο οποίος λάμπει στα παρκέ με τους Τίμπεργουλβς. Το κοινό (που αποφασίζει κατά 50%) δεν τον έστειλε στη γιορτή του μπάσκετ, επειδή τα κριτήριά του δεν είναι καθαρά αγωνιστικά. «Μετράει» και τους χαρακτήρες, αλλά και τις ιστορίες που κάθε παίκτης σέρνει πίσω του. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι ο 19χρονος σλοβένος «ρούκι», Λούκα Ντόντσιτς, που η ομάδα του (Ντάλας Μάβερικς) δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, συγκέντρωσε αριθμό ψήφων που υπερβαίνει τον πληθυσμό της χώρας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...