213
Ο Μαδούρο και ο Γκουαϊντό. Η Βενεζουέλα διχασμένη στα δύο. Και η Ελλάδα... | Reuters/CreativeProtagon

Μαδούρο με ΣΥΡΙΖΑ, Γκουαϊντό με ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 09:19
Ο Μαδούρο και ο Γκουαϊντό. Η Βενεζουέλα διχασμένη στα δύο. Και η Ελλάδα...
|Reuters/CreativeProtagon

Μαδούρο με ΣΥΡΙΖΑ, Γκουαϊντό με ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 09:19

Ενώ η Βενεζουέλα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, με τον στρατό -προς το παρόν- να δηλώνει πιστός στον Νικολάς Μαδούρο, αλλά τον χειμαζόμενο λαό να βγαίνει στους δρόμους υπέρ του Χουάν Γκουαϊντό, στην Ελλάδα το θέμα γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

«H Nέα Δημοκρατία συμμετέχει και υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ευρωκοινοβουλίου για να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊντό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας» ανέφερε σε σχόλιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των εξελίξεων στη Βενεζουέλα.

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «υποστηρίζουμε τις ελεύθερες δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να εκδηλώσει τη στήριξή του στο καθεστώς Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου εξέφραζε «την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος την Πέμπτη πήγε στη βενεζουελάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της χώρας (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...