766
Στενεύει ο κλοιός για τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση | INTIMENEWS

Για εσχάτη προδοσία ο Μπαρμπαρούσης – Παραγγελία έρευνας από τον Αρειο Πάγο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/6/2018, 20:30
Στενεύει ο κλοιός για τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση
|INTIMENEWS

Για εσχάτη προδοσία ο Μπαρμπαρούσης – Παραγγελία έρευνας από τον Αρειο Πάγο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/6/2018, 20:30

Παραγγελία έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν διεπράχθη το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον χρυσαυγίτη Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση κατά την επαίσχυντη ομιλία του στη Βουλή, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο όποιος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Στην γραπτή του παραγγελία ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητούσε να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον διαγραφέντα πια βουλευτή της ΧΑ, διευκρινίζοντας ότι  για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης (δεν απαιτείται δηλ. άρση της βουλευτικής ασυλίας) και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Η παραγγελία έρχεται, λοιπόν, σε συνέχεια της αντίδρασης του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή για το χουντικό παραλήρημα Μπαρμπαρούση. Ο υπουργός είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του χρυσαυγίτη βουλευτή για εσχάτη προδοσία, καθώς και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να λογοδοτήσει για τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του ίδιου του πολιτεύματος.

«Μέσα σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του Στρατού να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

»Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα.

»Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο Στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις», γιατί «τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους», άνεφερε στην παρέμβασή του ο κ. Καμμένος.

Όπως υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ζήτησε  να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και της ΧΑ, καθώς επίσης την άμεση άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με τον Στρατό. Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Για ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης προκαλούσε φωνάζοντας «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ενώ ιδιαίτερα οξύς και χυδαίος εμφανίστηκε έναντι του προέδρου των ΑΝΕΛ: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ…».

Ο υπουργός Αμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης υπέβαλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προφορική μηνυτήρια αναφορά  κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής, ζητώντας  από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον Ποινικό Κώδικα.

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωσή του Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), με αφορμή τη σχετική δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Διαγραφή Μπαρμπαρούση

Από την πρώτη στιγμή και αφού μπήκε στο κάδρο των ευθυνών όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για το χουντικό παραλήρημα υπήρξε προσπάθεια αποστασιοποίησης της οργάνωσης από τις δηλώσεις του Μπαρμπαρούση και έγινε γνωστό ότι εξετάζεται η διαγραφή του βουλευτή. Ο στόχος ήταν να αποφευχθούν ενδεχόμενες νέες διώξεις ή άλλες κυρώσεις κατά του κόμματος συνολικά και της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν άλλωστε και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, που παρά τα θερμά χειροκροτήματα των βουλευτών της ΧΑ την ώρα της ομιλίας Μπαραμπαρούση, θέλησε να επισημάνει λίγα μόλις λεπτά αργότερα, ότι «ο  βουλευτής είναι εκπρόσωπος του Έθνους και είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του, εκπροσωπώντας τον εαυτό του και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί η σταλινική αρχή της συλλογικής ευθύνης, όπως επιθυμεί ο Πρόεδρος της Βουλής».

Τελικά ανακοινώθηκε η διαγραφή του Μπαρμπαρούση λίγο μετά τις 3 μ.μ. Διότι έτσι είναι οι χρυσαυγίτες: πρώτα χειροκροτούν και επευφημούν και έπειτα μόλις δουν ότι μπορεί να καταλήξουν στο εδώλιο ή στη φυλακή ποιούν τη νήσσαν και εγκαταλείπουν ένα μέλος της οργάνωσης στην τύχη του. Ας πρόσεχε κι αυτός…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...