355
Καταγγελτικός και ιδιαίτερα επιθετικός σε βάρος του αρχηγού της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό) | ΙΝΤΙΜΕnews

O Τζανακόπουλος ανακάλυψε ευθύνη του… Μητσοτάκη για τον Μπαρμπαρούση!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 13:44
Καταγγελτικός και ιδιαίτερα επιθετικός σε βάρος του αρχηγού της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό)
|ΙΝΤΙΜΕnews

O Τζανακόπουλος ανακάλυψε ευθύνη του… Μητσοτάκη για τον Μπαρμπαρούση!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 13:44

Ενα βολικό άλμα λογικής έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εσπευσε να καταστήσει υπεύθυνο για το χρυσαυγίτικο παραλήρημα μέσα μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων τον… Κυριάκο Μητσοτάκη! Γιατί; Επειδή βολεύει να αλλάξει η ατζέντα ενώ συζητείται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αυτή τη δυνατότητα έδωσε ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που σε μία ιδιαίτερα επιθετική -και εντελώς αβάσιμη- δήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής έστρεψε τα βέλη του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι πλέον φανερό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος από την πλευρά του «ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας και πλέον έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

» Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε στο ίδιο επιθετικό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόκληση του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής:

«Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος και υποστήριξε ότι «η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Λακωνική ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σε όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό, στην παράκρουση. Η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

«Όταν η ΝΔ μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπούληματα, τι περιμένει η κα Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες;» ανταπάντησε ο κ. Τζανακόπουλος. «Ποσό πιο απλά να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην απάντησή του, αλλά όπως είπε, «οι δημοκρατικοί πολίτες θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε αυτή την ανιστόρητη στάση».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...