648
Ο βουλευτής της Χρυσής της Αυγής κατά το σάλπισμα για το πραξικόπημα | Youtube

Χουντικό παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή με προτροπές για στρατιωτικό πραξικόπημα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 11:36
Ο βουλευτής της Χρυσής της Αυγής κατά το σάλπισμα για το πραξικόπημα
|Youtube

Χουντικό παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή με προτροπές για στρατιωτικό πραξικόπημα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 11:36

Σαν έτοιμη από καιρό η Χρυσή Αυγή δια του βουλευτή Μπαρμπαρούση περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει στη Βουλή , καλώντας ευθέως σε στρατιωτικό πραξικόπημα για την ανατροπή του πολιτεύματος.

Για ώρα ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης προκαλούσε φωνάζοντας «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ενώ ιδιαίτερα οξύς και χυδαίος εμφανίστηκε έναντι του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ…».

Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του κοινοβουλίου, Νίκου Βούτση, που μίλησε για σαφώς εσκεμμένη ενέργεια και προανήγγειλε έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ώστε να αποκλειστούν οι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις του Σώματος.

Αφού επεσήμανε ότι κατά την παρέμβασή του την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν είχε προβεί σε κάτι αντίστοιχο (όπως ο βουλευτής του), ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι δήλωση Μπαρμπαρούση δείχνει ένα σχέδιο που κλιμακώνεται με προφανή στόχο να προκληθούν επεισόδια στις συγκεντρώσεις για το θέμα της Μακεδονίας.

Οι μάσκες έπεσαν, η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος υπό την επίβλεψη της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής και έκανε λόγο σχεδιασμένη, εσκεμμένη και διχαστική κλιμάκωση από το νεοφασιστικό μόρφωμα, ώστε να γίνουν επεισόδια στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Ανοιχτό κάλεσμα σε πραξικόπημα από τη Χρυσή Αυγή – Παρέμβαση Βούτση

Ανοιχτό κάλεσμα σε πραξικόπημα από τη Χρυσή Αυγή – Παρέμβαση Βούτσηhttps://left.gr/news/anoihto-kalesma-se-praxikopima-apo-ti-hrysi-aygi-paremvasi-toy-n-voytsi-vinteo

Geplaatst door left.gr op Vrijdag 15 juni 2018

Σε ανάλογο ύφος ήταν οι αντιδράσεις και των άλλων κομμάτων.

«Ξεπερνούν τη φαντασία όσα ακούστηκαν. Θα πρέπει αμέσως να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να γίνει Διάσκεψη της Βουλής, μπορούμε να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα, που είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης για να προσθέσει:

«Είμαστε και θα είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των Σκοπίων, ο κόσμος που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει και θα κατέβει στα συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας είναι έλληνες δημοκράτες που στηρίζουν τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλους τους βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε, «αυτές οι τρεις μέρες είναι δύσκολες». «Μπορούμε να διαφωνήσουμε, μπορούμε να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας και τις διαφορετικές θέσεις, αλλά οι ύβρεις δεν ταιριάζουν στη Βουλή των Ελλήνων, δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό των Ελλήνων. Ας συγκρατηθούμε».

«Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλη τη Βουλή…. Πρέπει να μείνουν στα πρακτικά αυτές οι αναφορές και πρέπει να ζητήσουμε απ’ αυτούς που εκστόμισαν όχι μόνο ύβρεις, αλλά την πρόσκληση σε τέλεση κακουργήματος, να ανακαλέσουν εδώ και τώρα, ειδάλλως η συζήτηση δεν τελειώνει εδώ», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

Νέα χυδαία επίθεση από τον Χρήστο Παππά

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής για αντιδεοντολογική συμπεριφορά (!) καταγγέλλοντας: «Εφαρμόζετε τον κανόνα της συλλογικής ευθύνης, σας πονάει η παρουσία και η φωνή των Ελλήνων εθνικιστών που είναι μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από τη Βουλή και φωνάζει “όχι” στη συμφωνία, κανένα συμβιβασμό για τη Μακεδονία μας».

Αμέσως μετά εξαπέλυσε σφοδρή και χυδαία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή χαρακτηρίζοντας ανάμεσα σε άλλα δωσίλογο πρωθυπουργό της Κατοχής τον Γεώργιο Ράλλη!

«Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία το ’74 αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Γνωρίζετε ότι ο εθνάρχης σας εξελέγη πρόεδρος με τις ψήφους των χουντικών της εθνικής παράταξης; Γνωρίζετε ότι στις τάξεις τις δικές σας ήταν ο Γεώργιος Ράλλης, δωσίλογος πρωθυπουργός της Κατοχής; Γνωρίζετε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας χόρευαν “ω, ρε Γιώργη Παπαδόπουλε” για να πάρουν ψήφους;» ρώτησε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ και συμπλήρωσε λέγοντας: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Αποκλείστηκαν ομοφώνως οι βουλευτές της ΧΑ

Κατόπιν τούτων, η Βουλή ομόφωνα, μετά από πρόταση του Νίκου Βούτση, απέκλεισε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τη συνέχεια της συνεδρίασης για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...