671
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ νωρίτερα στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ

Καμμένος κατά Τσίπρα από τη Βουλή: Μου είπες ψέματα δύο φορές

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 21:14
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ νωρίτερα στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ

Καμμένος κατά Τσίπρα από τη Βουλή: Μου είπες ψέματα δύο φορές

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 21:14

Με μεγάλη ένταση -όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει- και αναφορά στις δύο φορές που, όπως είπε, άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξελίχθηκε η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης.

Λίγες ώρες πριν μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και τα «παράπονα» του Πάνου Καμμένου από τον Αλέξη Τσίπρα μετά από συνέντευξή του πρώτου στην τηλεόραση του Βεργίνα TV.

Από το βήμα της Βουλής, τώρα, ο Πάνος Καμμένος αφού επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους του στους ΑΝΕΛ που έμειναν στην κυβέρνηση, επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης, διότι λανθασμένα, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την ψήφο εμπιστοσύνης με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να θέσει στη διάθεση του ελληνικού λαού, δηλαδή να διεξάγει δημοψήφισμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που συμφώνησε ο Κοτζιάς, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Βρίσκομαι στη θέση, ως επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής.

Επισήμανε ότι πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος «Μακεδονία» να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με την γειτονική χώρα, ενώ άφησε δε αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «στη συμφωνία που κάναμε με τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές».

«Στη συμφωνία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα παραχωρεί τον όρο Μακεδονία. Είχαμε διαβεβαίωση τον Ιούνιο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και αυτό άλλαξε τον Νοέμβριο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου απέναντί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ουσιαστικά πως ο κ. Τσίπρας άλλαξε τη στάση του απέναντί του δύο φορές, αναφορικά με το Σκοπιανό.

«Το πρώτο μεγάλο έγκλημα έγινε με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Διαφώνησα τότε, όπως και το 2007 με τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένες οι διαφωνίες μου και η θέση που δεσμεύτηκαν να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ είναι πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να συμμορφώνεται με την απόφαση του ’92, δηλαδή το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει σε λύση με τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου, για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις, καλώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφος εμπιστοσύνης και να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατό.

«Στη Βουλή δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκρουόμαστε τρεις διαφορετικές απόψεις: η συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τις Πρέσπες όπως διατυπώθηκαν, η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και την δική μας άποψη και του κ. Λεβέντη που διαφωνεί με τον όρο Μακεδονία», κατέληξε με νόημα ο τέως υπουργός Άμυνας.

Χαμός για αλκοτέστ, κότερα και κέρατα

Εκεί, όμως, που έγινε πραγματικά…. ο κακός χαμός ήταν όταν κάποιοι βουλευτές φώναξαν στον Πάνο Καμμένο «αλκοτέστ».

Εκνευρισμένος ο πρώην υπουργός είπε ότι αν συνεχιστούν αυτές οι εκφράσεις στη Βουλή αυτός θα αποχωρήσει. Για να αρχίσουν να του φωνάζουν «αμήν και πότε».

Στη συνέχεια με μια μαντινάδα απευθύνθηκε ο τέως υπουργός Άμυνας στους βουλευτές που θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Όταν θα μάθει ο κερατάς την τέχνη του κεράτου, μέλι και γάλα γίνεται με τη νοικοκυρά του».

Και προκάλεσε απίστευτο γέλιο με κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης να φωνάζουν «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά».

Η πλάκα συνεχίστηκε όταν απάντησε και η Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ δεν ξέρω τι κάνει ο Καμμένος με τα κέρατά του. Δεν ανέχονται σεξιστικά σχόλια από αυτόν. Τι να περιμένει κανείς από κάποιος που αποκάλυψε ότι Τσίπρας και Καμμένος έλεγαν ψέματα όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και μεταξύ τους. Έβγαλε τη στολή παραλλαγής κι έβαλε τον ντουλαμά του Παύλου Μελά».

Η απάντηση του κ. Καμμένου ήταν ότι «την κυρία Βούλτεψη την πήγαινα βόλτα με το κότερο»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...