347
Ο κ. Καμμένος σε πρόσφατη επίσκεψή του με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων | INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Στυγνό δικτάτορα» αποκαλεί τώρα τον Ερντογάν ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 12:43
Ο κ. Καμμένος σε πρόσφατη επίσκεψή του με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων
|INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Στυγνό δικτάτορα» αποκαλεί τώρα τον Ερντογάν ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 12:43

Την προηγούμενη εβδομάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, «να σοβαρευτεί», σχολιάζοντας ότι «έχει χάσει την ικανότητα να εκφράζεται σωστά και προκαλεί μεγάλη ζημιά στις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών». Ο κ. Καμμένος, βλέπετε, είχε χαρακτηρίσει «ανοησίες» τις δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα υποτιθέμενα ανοιχτά θέματα στο Αιγαίο. Τώρα όμως ο υπ. Αμυνας επανήλθε: σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «στυγνό δικτάτορα».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real Fm την Πέμπτη, «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Οταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της χώρας, τους διαβεβαίωσε ότι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια. Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ότι «οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό», και ότι «οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».

«Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Ελληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε», είπε ο κ. Καμμένος.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Καμμένος είχε προκαλέσει την επίσημη αντίδραση της Αγκυρας όταν στον απόηχο δηλώσεων του τούρκου ομόλογού του, Μελβούτ Τσαβούσογλου ότι τα Ιμια είναι «τουρκικό έδαφος», είχε κάνει λόγο για «ηλίθιες δηλώσεις» από την πλευρά των Τούρκων. Την επόμενη ημέρα, 2 Δεκεμβρίου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Επιστρέφουμε στον έλληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον τούρκο πρόεδρο, καθώς γνωρίζουμε Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, και η βράβευσή της από τον κ. Καμμένο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον κ. Καμμένο, για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...