452
Yποβρύχια φωτογράφιση με Νikon 7000 στην Κω. Φωτογραφία που κατατέθηκε στον διαγωνισμό Public Moments | Christos Papavasiliou

Και το βραβείο πηγαίνει στον…/ Ανακοινώνονται οι νικητές του Public Moments

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2016, 16:07
Yποβρύχια φωτογράφιση με Νikon 7000 στην Κω. Φωτογραφία που κατατέθηκε στον διαγωνισμό Public Moments
|Christos Papavasiliou

Και το βραβείο πηγαίνει στον…/ Ανακοινώνονται οι νικητές του Public Moments

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2016, 16:07

Στην ουσία ο διαγωνισμός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, δημιουργεί έναν θεσμό για την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο που απευθύνεται όχι μόνο σε ερασιτέχνες αλλά και σε επαγγελματίες. Τη διαδικασία θωρακίζει το γεγονός πως το Public επέλεξε οι νικητές θα αναδειχθούν από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (όπως συμβαίνει και με τα βραβεία Αναγνωστών), αλλά και από μια επιτροπή διακεκριμένων, διεθνώς, επαγγελματιών του χώρου. Πρόκειται για τους Γιάννη Μπεχράκη, Ειρήνη Βουρλούμη, Θοδωρή Μάρκου, Γιώργο Φρέντζο, Αριστείδη Κοντογεώργη,  Τζίμι Δροσινό.

Untitled1
Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Πουλόπουλου με τίτλο «Νυχτερινή Εξοδος»

Ο διαγωνισμός, στην πρώτη του χρονιά είχε τρία θέματα: Οι Κυριακές μας, στη Φύση, στην Πόλη, Με ανθρώπους. Σύμφωνα με τη λογική των διοργανωτών «οι Κυριακές είναι ξεχωριστές μέρες για όλους μας. Είναι μέρες γεμάτες συναισθήματα, ήχους και εικόνες από οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους ή εκδρομές στη φύση. Για κάποιους η Κυριακή είναι ημέρα ραστώνης και για άλλους είναι αφορμή για εξορμήσεις στην πόλη, στο βουνό, στη θάλασσα. Οπως και να έχει οι Κυριακές έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο χρώμα. Φαντάσου μια φωτογραφία από την Κυριακάτικη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης, , από μια διαδρομή που σε εντυπωσίασε, από ένα πρόσωπο που σου φάνηκε ενδιαφέρον. Φαντάσου ένα video τραβηγμένο με την action camera στο ποδήλατό σου την ώρα που κατεβαίνεις το βουνό. Εσύ αν μπορούσες να χωρέσεις τις Κυριακές σου σε εικόνες, ποιες θα διάλεγες;»

Ετσι, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών και θα γίνει η απονομή των επάθλων στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Βραβεία επιτροπής και βέβαια κοινού.

Untitled3
Φωτογραφία του MadLuck. Εχει ληφθεί εν κινήσει κατά την διάρκεια λάτιν χορού και δεν έχει υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία

Η κριτική επιτροπή ανέδειξε τους νικητές στην κατηγορία «Είμαι επαγγελματίας» και αξιολόγησε φωτογραφίες και βίντεο «Είναι το χόμπι μου» Δίνει τρία Βραβεία Φωτογραφίας, ένα για κάθε θεματική κατηγορία (Φύση, Πόλη, Ανθρωποι) και ένα βραβείο για το σύνολο του έργου, δηλαδή για αυτόν που κατέθεσε φωτογραφίες και στις τρεις θεματικές.

Untitled2
Φωτογραφία του georgemastro με τίτλο «Συμμετρική αγάπη»

Το κοινό αξιολόγησε και αναδεικνύει 9 νικητές στην κατηγορία «Είναι το χόμπι μου» που λαμβάνουν τα εξής βραβεία:
3 νικητές από συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένας σε κάθε θεματική κατηγορία (Φύση, Πόλη, Ανθρωποι)
3 νικητές από ψηφιακή φωτογραφική κάμερα, ένας σε κάθε θεματική κατηγορία (Φύση, Πόλη, Ανθρωποι)
1 νικητής που θα έχει τις περισσότερες ψήφους αθροιστικά για τις φωτογραφίες του
1 νικητή από action camera ανεξαρτήτως θεματικής κατηγορίας (Φύση, Πόλη, Ανθρωποι)
1 νικητή από drone, ανεξαρτήτως θεματικής κατηγορίας (Φύση, Πόλη,  Ανθρωποι)

Untitled3
Φωτογραφια της Νάντιας Θεοχαροπούλου με τίτλο «Η περιέργεια στο τέλος….πάντα κερδίζει!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...