299
Η WaPo και ο Μπέζος συμπορεύονται με τον Μπάιντεν | Reuters

Και η Washington Post του Τζεφ Μπέζος υπέρ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 20:04
Η WaPo και ο Μπέζος συμπορεύονται με τον Μπάιντεν
|Reuters

Και η Washington Post του Τζεφ Μπέζος υπέρ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2020, 20:04

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post γνωστοποίησε ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που θα αντιμετωπίσει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «χειρότερο πρόεδρο της σύγχρονης εποχής».

Σε ένα άρθρο γνώμης, η εφημερίδα εκτιμά πως ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα «έχει όλα τα προσόντα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας και της εμπειρίας του, για να διαχειριστεί τις κολοσσιαίες προκλήσεις» των επόμενων τεσσάρων ετών, όπως την πανδημία Covid-19 που έχει επιφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία, αλλά και του κύματος οργής εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Οπως σημειώνει το άρθρο, «με τον αυταρχισμό σε παγκόσμια κλίμακα να είναι σε πλήρη άνοδο μπροστά σε μια οπισθοχώρηση της Δημοκρατίας και έναν πλανήτη σε κίνδυνο λόγω της κλιματικής αλλαγής», είναι αναγκαία μια αλλαγή -ειδικά δε, καθώς όλες αυτές οι κρίσεις «δημιουργήθηκαν, οξύνθηκαν ή αμελήθηκαν» από τον ίδιο τον Τραμπ.

Για τη «WaPo», ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, ορκισμένου πολέμιου του Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν επίσης ικανός να «τοποθετήσει καλύτερα τις ΗΠΑ ως έναν καπιταλιστικό ανταγωνιστή απέναντι στην Κίνα», ανανεώνοντας τις διεθνείς συμμαχίες που έβλαψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Προκειμένου να διώξουν τον χειρότερο πρόεδρο στη σύγχρονη εποχή, πολλοί ψηφοφόροι θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον οποιοδήποτε», τονίζει η Washington Post, καθώς οι κάλπες της 3ης Νοεμβρίου μοιάζουν πάνω απ’ όλα με ένα δημοψήφισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως, «ευτυχώς», οι ψηφοφόροι δεν θα χρειαστεί να «χαμηλώσουν τα κριτήριά τους» την 3η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, που υπογραμμίζουν το «μέγεθος της εμπειρίας» του πρώην δεξιού χεριού του Μπαράκ Ομπάμα.

Το 2016, η Washington Post είχε και πάλι διατυπώσει τη στήριξή της στην Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλές μεγάλες εφημερίδες όπως η Chicago Tribune και οι Los Angeles Times έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Μπάιντεν, εντούτοις οι New York Times δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...