• Ο Ιερώνυμος παρεμβαίνει στα της ελληνικής Βουλής και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία στον νόμο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

    Το ότι υπήρχε –και εξακολουθεί να υπάρχει– ζήτημα με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στη χώρα μας, σχέση που άλλα ευρωπαϊκά κράτη την έχουν ρυθμίσει και τακτοποιήσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα έφτανε στο σημείο να αποφαίνεται και για τις διαδικασίες του ελληνικού κοινοβουλίου, να υπεισέρχεται δηλαδή στα του πυρήνα του ελληνικού κράτους, προτείνοντας όχι μόνο τι αλλά και πώς θα ψηφίζει η Εθνική Αντιπροσωπεία!

     

    Αφορμή φυσικά το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, που αφορά τον πολιτικό –τον πολιτικό!– γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά η Εκκλησία θέλει να έχει και να επιβάλει την άποψή της (λες και σε θέματα δικαιωμάτων υπάρχουν «απόψεις», αλλά τέλος πάντων). Καθώς στην Ολομέλεια ξεκίνησε την Τετάρτη η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ο κ. Ιερώνυμος, φρόντισε να παρέμβει και να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία!

     

    Από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους 89,5, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δήλωσε:

     

    «Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο».

     

    Η ψηφοφορία θα είναι όντως ονομαστική. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο κ. Ιερώνυμος ίσως να θέλει να πάρει και τη θέση του Κωνσταντίνου Τασούλα…

  • Η Ακρίτα απάντησε στον Βελόπουλο: «Ναι κι εγώ είμαι ομοφυλόφιλος, θέλεις κάτι;»

    Μένουμε στα της ελληνικής Βουλής και στη συζήτηση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για να πούμε ότι η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μια χαρά στα ρατσιστικά του Κυριάκου Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε απαιτήσει όσοι βουλευτές είναι ομοφυλόφιλοι να το δηλώσουν δημοσίως.

     

    «Ζήτησε διαπιστευτήρια για τη σεξουαλικότητα των βουλευτών ο κ. Βελόπουλος και ρώτησε πόσοι ήμαστε ομοφυλόφιλοι. Θα ήθελα να του πω, “ναι κι εγώ είμαι ομοφυλόφιλος, θέλεις κάτι;”», είπε από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, η κυρία Ακρίτα, βάζοντας στη θέση του τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

     

    Η ίδια, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο, είπε κατά τα άλλα:

     

    «Ο γάμος για όλους δεν είναι προνόμιο. Προνόμιο θα ήταν αν η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν πλήρωνε φόρους. Προνόμιο θα ήταν αν η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ψώνιζε δωρεάν από το σούπερ μάρκετ. Δικαίωμα είναι η ισότητα, ο γάμος και η οικογένεια, για όλους τους ανθρώπους που το επιθυμούν. Και το δικαίωμα δεν παζαρεύεται. Στο δικαίωμα δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη, δεν υπάρχει αντίθετη άποψη, το δικαίωμα δεν υπόκειται σε διαδικασίες δημοψηφισμάτων. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: είμαστε όλοι ίσοι. Τελεία, παύλα».

  • Ντόρα Μπακογιάννη: Πάρα πολύ έξυπνο να πάει ο Κασσελάκης στην εκδήλωση των «τριών καμπαλέρος»

    Για το τι ειπώθηκε και τι έγινε στην πολυδιαφημισμένη συζήτηση των «τριών» –αλφαβητικά: Εφη Αχτσιόγλου, Μανόλης Χριστοδουλάκης, Διονύσης Τεμπονέρας– στο θέατρο «Αλφα», θα τα διαβάσατε αλλού στο Protagon.

     

    Το cut the long story short, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες: οι τρεις πήγαν να παρουσιαστούν ότι συζητούν ανεξάρτητα από κόμματα και ηγεσίες για τη συγκρότηση μετώπου κατά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη –«Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» ήταν ο τίτλος της συζήτησης– αλλά στην εκδήλωση εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ως crasher και έκλεψε την παράσταση, κατά το κοινώς λεγόμενο (άλλωστε το event έγινε σε θέατρο). Αλλοι, σε μια διαφορετική μεταφορά, είπαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κατούρησε τη γωνιά του» και όντως αυτό ήταν το πολιτικό αποτέλεσμα.

     

    Η ενέργεια αυτή του κ. Κασσελάκη, που σεφερλιδικά μιλώντας, «κασσέλωσε» την πρωτοβουλία των τριών, αναγνωρίστηκε ως πολύ έξυπνη κίνηση και από την Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτή Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργό.

     

    Η κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου και σχολίασε χαρακτηριστικά:

     

    «Το βρήκα πάρα πολύ έξυπνο εκ μέρους του κ. Κασσελάκη και έτσι για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, και βρήκα ακόμα πιο έξυπνο τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε όταν του είπαν να πάρει το λόγο και είπε “μα εγώ έχω εκπρόσωπο τον κ. Τεμπονέρα”. Το βρήκα κορυφαίο. Εντάξει αντίπαλος, ξεαντίπαλος το έκανε πολύ έξυπνα και πάρα πολύ καλά», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

     

    Οσο για το τι συμπέρασμα έβγαλε από το όλο event, η κυρία Μπακογιάννη ήταν κι αυτή αμήχανη –αρκέστηκε απλώς να ταπεινώσει κι εκείνη τους ομιλητές αποκαλώντας τους «τρεις καμπαλέρος» (ένα δάνειο από την αξέχαστη διασκευή του Τώνη Μαρούδα):

     

    «Το αποτέλεσμα είναι που εγώ που δεν έχω καταφέρει να καταλάβω τι είπανε… Δηλαδή άνοιξα σήμερα τις εφημερίδες πριν έρθω σε σας γιατί φοβήθηκα ότι θα με εξετάσετε… πήγα να καταλάβω τι είπαν αυτοί οι τρεις καμπαλέρος που μαζευτήκανε. Δεν μπορούσα να καταλάβω στην ουσία τι είπαν γιατί απλούστατα τους κάλυψε ο Κασσελάκης», είπε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]:




text
  • Δεν θα τον κλάψουν και πολλοί. Ειδικά οι γυναίκες της χώρας του


    20 Μαΐου 2024, 08:16