• Η Απατζίδη του ΜέΡΑ25 εμφανίστηκε με μπλουζάκι στη Βουλή: «Οπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο - ΝΔ»

    Οσοι πίστευαν ότι θα είχε περάσει η εποχή που η Βουλή ήταν πασαρέλα για θεατράλε εμφανίσεις –αξέχαστη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το μπαλόνι και όχι μόνο–, πήραν την απάντησή τους τη Δευτέρα. Και μαζί με την απάντηση, η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, πήρε και κάποια επιπλέον λεπτά δημοσιότητας από αυτά που της αναλογούν.

     

    Οχι ότι η υπόθεση της κυρίας Απατζίδη είναι ήσσονος σημασίας. Η νεαρή βουλευτής του ΜέΡΑ25 –είχε εκλεγεί το 2019, σε ηλικία 29 ετών με 2.178 σταυρούς στην περιφέρειά της– κατήγγειλε πρόσφατα ότι είχε πέσει θύμα βιαιοπραγίας από άνδρες των ΜΑΤ στη διάρκεια μιας διαδήλωσης την προηγούμενη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας –η διαδήλωση ήταν κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, όπου ως γνωστόν έχασε τη ζωή του ένας νεαρός Ρομά. Η ίδια είχε αναρτήσει και σχετική φωτογραφία με μαυρισμένο μάτι.

     

    Ομως η κυρία Απατζίδη δεν έμεινε μόνο στις διαδικτυακές καταγγελίες, που ασφαλώς πρέπει να διερευνηθούν.

     

    Μια εβδομάδα μετά, η κυρία Απατζίδη μπήκε στην Ολομέλεια και ανέβηκε στο ιερό βήμα της Βουλής φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι που έγγραφε: «Οπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο – ΝΔ».

     

    «Ο παρτενέρ μιας κακής κυβέρνησης είναι η κακή αστυνομία! Η κοινωνία έχει βαρεθεί να μετρά νεκρούς εξαιτίας της δικής σας πολιτικής ανικανότητας. Ο συνδυασμός της εμμονής σας στην αυτορρύθμισης αστυνομίας. Ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη! Τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι τέτοια. Οι διαδηλωτές τρώνε ξύλο, πάτε να δημιουργήσετε νέο διχασμό. Θέλετε πάλι μια Αθήνα να φλέγεται; Δεν βλέπετε ότι ο Τραμπισμός δεν περνά στον λαό;», είπε σε ένα σημείο και συνέχισε καταγγέλλοντας: «Παραβρεθήκαμε δύο βουλευτές του ΜέΡΑ25 στη διαδήλωση, δήλωσα την ιδιότητά μου στους επικεφαλής αστυνομίας! Το αποτέλεσμα είναι εμφανές! Όταν υπέδειξα ότι είμαι βουλευτής, η απάντηση ήταν δε με νοιάζει! Το ζήτημα είναι αν έχουν το θράσος να χτυπούν μια βουλεύτρια τι μπορούν να κάνουν σε άλλους ανθρώπους».

     

    Μολονότι η καταγγελία της είναι πολύ σοβαρή για να μείνει χωρίς εξηγήσεις, η εμφάνισή της με το επίμαχο μπλουζάκι, μια εικονογραφημένη λεκτική επίθεση κατά των «γαλάζιων» συναδέλφων της στη Βουλή, ήταν όχι μόνο ενδυματολογικό, αλλά και δεοντολογικό φάουλ.

     

    Ετσι, ο αν. κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, αφού ξεκαθάρισε πως η καταγγελλόμενη πράξη θα πρέπει να διερευνηθεί, δήλωσε: «Δεν μπορεί το βήμα της Βουλής να γίνεται μέσο για μηνύματα με τρόπο που είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου! Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που επιχειρείται να περάσει, είναι πρόσφατες οι ανακοινώσεις του υπουργού για βελτίωση λειτουργίας της αστυνομίας! Και αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για το οποίο η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά! Όπως λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη, λειτούργησε και η χώρα μας. Απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για εκπομπή μηνυμάτων. Να είμαστε προσεκτικοί στην αίθουσα. Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά! Η δύναμη της εικόνας στο βήμα, δεν διαβάσατε το μήνυμα στην μπλούζα της συναδέλφου! Σεβαστές οι απόψεις των κομμάτων και των συναδέλφων! Αυτό καυτηριάζουμε και μόνο».

  • Εξι κιλά παϊδάκια, μια σούβλα κοκορέτσι, πεζοπορία στον Ολυμπο με γκλίτσα - τα παρασκήνια της εκδρομής του Καραμανλή στα Αμπελάκια

    Αγνωστο γιατί, το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πρώην Πρωθυπουργός και γνωστός ρέκτης του κόσμου της ταβέρνας, πήγε και έφαγε σε φημισμένη ψησταριά στα Αμπελάκια την περασμένη Τετάρτη, προκάλεσε αίσθηση.

     

    Είναι παράδοξο, δηλαδή, το ότι συζητήθηκε τόσο εντόνως το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής έκανε μια ολιγοήμερη ανάπαυλα από τα καθήκοντά του, ή ότι πήγε σε ένα επαρχιακό ταβερνείο –να μη φάει δηλαδή ο άνθρωπος; Ή πρέπει ντε και σώνει οι πολιτικοί να δειπνούν σε ακριβά εστιατόρια, μακριά από τον λαό;

     

    Ισως βέβαια να θεωρήθηκε άκομψο το γεγονός ότι αντί να βρίσκεται στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά με τους άλλους που διατέλεσαν Πρωθυπουργοί της χώρας, εκείνος προτίμησε μια βουτιά στις ομορφιές της λαρισαϊκής υπαίθρου και γαστρονομίας.

     

    Τέλος πάντων, το θέμα το συνέχισαν τα τοπικά ΜΜΕ, δίνοντας και λεπτομέρειες για το δείπνο, που έγινε στην ταβέρνα «Ο Τάκης».

     

    Οπως ανέφερε το tinealarissa.gr, η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, Στέλλα Κωσταρέλου, μίλησε στο τοπικό ραδιόφωνο TRT και στην εκπομπή «Δεν έχουν το Θεό τους» των Βαγγέλη Βουλάγκα – Νίκου Χαϊδά, δίνοντας το παρασκήνιο για το τραπέζωμα.

     

    [Εδώ να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκπομπή πρέπει να είναι γαλάζιο must καθώς πρόσφατα είχε παρέμβει στον αέρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης].

     

    Η κράτηση έγινε δύο ημέρες πριν από τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, χωρίς να πει το όνομα του καλεσμένου του, αλλά με την επισήμανση ότι θα έρθει στην ταβέρνα «υψηλός προσκεκλημένος».

     

    Η κυρία Κωσταρέλου σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη ήταν «ιδιαιτέρως ευγενικοί και απλοί άνθρωποι, ήρθαν χαμογελαστοί και ντυμένοι casual».

     

    Στην παρέα ήταν συνολικά 12 άτομα και το τραπέζι γέμισε με: έξι κιλά παϊδάκια, αρνίσια και πρόβεια, μια σούβλα κοκορέτσι, διαφόρων ειδών ορεκτικά και σαλάτες ενώ στο τέλος για επιδόρπιο έφαγαν παραδοσιακή, αμπελακιώτικη γαλατόπιτα.

     

    Πάντως, επειδή ο κ. Καραμανλής είναι άνθρωπος που προσέχει, το έριξε και στην πεζοπορία. Μάλιστα έμεινε στην περιοχή τουλάχιστον ως την Κυριακή, οπότε μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης τον είδαν με μια γκλίτσα στον Ολυμπο και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

  • «Χρόνια πολλά κορίτσι μου, σε αγαπώ!» - Το μήνυμα του Κικίλια στην Μπαλατσινού

    Για όσους δεν το ήξεραν, η Τζένη Μπαλατσινού έχει σήμερα γενέθλια, κλείνει τα 51 της. Το μάθαμε από τον σύζυγό της, υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είπε να το μοιραστεί με τους ακολούθους του στο Instagram.

     

    O κ. Κικίλιας δημοσίευσε μια φωτογραφία της συζύγου του, γράφοντας: «Χρόνια πολλά κορίτσι μου, σ’ αγαπώ!»

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Vassilis Kikilias (@vkikilias)

  • O Πλεύρης λέει ότι στους χώρους εστίασης μεταδίδεται περισσότερο ο κορονοϊός απ' ό,τι στις εκκλησίες

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση διατύπωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega και στη νέα εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Εικόνα». Είπε ότι στους χώρους της εστίασης μεταδίδεται πιο εύκολα ο κορονοϊός απ’ ό,τι στις εκκλησίες.

     

    Αυτήν την απάντηση έδωσε σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις ενστάσεις για το ότι η κυβέρνηση άφησε για μία ακόμη χρονιά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την πανδημία.

     

    Ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε μάλιστα τους ειδικούς για να εδραιώσει το επιχείρημα ότι στους ναούς ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται όπως στους χώρους εστίασης.

     

    «Έχουμε επιλέξει η χώρα να λειτουργεί με κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Συνεπώς, ορθώς λειτουργεί. Μου λέτε να λειτουργούν κανονικά τα μπαρ το βράδυ και να μην μπορεί να λειτουργήσει μία εκκλησία. Θα σας το πουν οι ειδικοί, ότι οπωσδήποτε οι χώροι μετάδοσης που είναι πολύ μεγαλύτεροι από τις εκκλησίες είναι οι χώροι εστίασης», είπε ο υπουργός Υγείας, που προφανώς θα πρέπει να μας παρουσιάσει και τις σχετικές έρευνες αν του ζητηθούν.

     

    Κατά τα άλλα, το ότι στους χώρους εστίασης (πρέπει να) μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ στις εκκλησίες μπαίνουν και ανεμβολίαστοι και σε μεγάλο βαθμό ηλικιωμένοι, άρα και ευπαθείς, προφανώς του διαφεύγει του κ. Πλεύρη. Και πώς να μην του διαφεύγει, υπουργός Υγείας είναι; Oh wait…




text
  • «Οι ένοχοι θα χορεύουν στα σπίτια τους το Πάσχα» λένε οι συγγενείς από το Μάτι. Και θα τρώνε και θα πίνουν. Να μην το γιορτάσουν;


    30 Απριλίου 2024, 22:47