371
O υπουργός Υγείας στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Μεγάλη Εικόνα» | MegaTV

Πλεύρης: Αποκλείω lockdown – Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να πείσουμε τους ανεμβολίαστους

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 09:20
O υπουργός Υγείας στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Μεγάλη Εικόνα»
|MegaTV

Πλεύρης: Αποκλείω lockdown – Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να πείσουμε τους ανεμβολίαστους

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 09:20

«Θα εξαντλήσουμε ό,τι μέσα έχουμε για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν». Αυτό τόνισε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Μega και στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Μεγάλη Εικόνα» ενώ για μία ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων ή lockdown για την ανάσχεση της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Η συνέντευξη του κ. Πλεύρη προβλήθηκε λίγες ώρες αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, 52 νεκρούς και μεγάλη αύξηση στους διασηλωνωμένους από Covid-19 συμπολίτες μας, δείκτες που έχουν προκαλέσει ασφυξία στις δομές υγείας, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας, παρακολουθούμε την πανδημία και η βούλησή μας είναι να μην αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα», είπε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. «Το lockdown σας το αποκλείω», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας.

Οσον αφορά την τρίτη δόση εμβολιασμού, σημείωσε ότι «ήδη πήγε SMS στους συμπολίτες μας για την αναμνηστική δόση και φάνηκε ότι είχε μια απήχηση», εξηγώντας παράλληλα ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν, είναι όσοι έχει περάσει το εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους.

«Η διαρροή που έχει υπάρξει για τα SMS στους ανεμβολίαστους δεν ισχύει έτσι όπως έχει βγει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων για την αποστολή ενός μηνύματος που θα τους εξηγεί την κατάσταση», διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους πείσουμε. Είναι δουλειά της πολιτείας να προσπαθήσει να πείσει, αλλά δεν μπορεί να γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι και να εμβολιάζει τον κόσμο», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την παλαιότερη δήλωσή του για τα εμβόλια της Η1Ν1 και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «αντιεμβολιαστή υπουργού Υγείας», ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι η διδακτορική του διατριβή είναι στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων.

«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, του Η1Ν1, είχα ρωτήσει αν είχαν τηρηθεί οι φάσεις οι οποίες προβλέπονται στις κλινικές δοκιμές.

»Τα σημερινά εμβόλια, όμως, είναι μύθος ότι βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Εχουν πάρει όλες τις εγκρίσεις, έχουν γίνει πάνω από 2 δισ. εμβολιασμοί και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χάρη σε αυτά τα εμβόλια κινδυνεύουμε λιγότερο από τη νόσο του Covid» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...