158
Ενα χτύπημα στον ώμο από τον Ναφτάλι Μπένετ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τα συγχαρητήρια του τελευταίου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας | REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραήλ: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπένετ από την Κνεσέτ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 22:28
Ενα χτύπημα στον ώμο από τον Ναφτάλι Μπένετ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τα συγχαρητήρια του τελευταίου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
|REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραήλ: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπένετ από την Κνεσέτ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 22:28

Νέα σελίδα ανοίγει για το Ισραήλ η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε ο Ναφτάλι Μπένετ από την Κνεσέτ, έπειτα από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στον πρωθυπουργικό θώκο.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η Δεξιά, η Αριστερά και στηρίζει επίσης ένα αραβικό κόμμα. Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας Δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του και παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπερορθοδόξων και των βουλευτών του Λικούντ, ο Μπένετ εμφανίστηκε ενωτικός και έτεινε χείρα φιλίας σε όσους διαφωνούν με τις πολιτικές του, ενώ ευχαρίστησε τον  Νετανιάχου για τις υπηρεσίες του προς τη χώρα τα χρόνια που ήταν στην εξουσία.

Ο «Βασιλιάς Μπίμπι» δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το πολιτικό σκηνικό και αναμένεται να ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της «κυβέρνησης της Αλλαγής». Πολλά θα εξαρτηθούν ωστόσο, και από την εξέλιξη των ανοιχτών υποθέσεων που έχει με τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...