333
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του τελικού του Ρολάν Γκαρός | REUTERS/Benoit Tessier

Δεν χρειάζεται παρηγοριές ο Τσιτσιπάς

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 13 Ιουνίου 2021, 22:45
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του τελικού του Ρολάν Γκαρός
| REUTERS/Benoit Tessier

Δεν χρειάζεται παρηγοριές ο Τσιτσιπάς

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 13 Ιουνίου 2021, 22:45

Το μόνο που θα με ανησυχούσε είναι αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε καταρρεύσει στο πέμπτο σετ. Το επάρατο folding στον αθλητισμό που ο ποδοσφαιριστής πετάει το πέναλτι στην κερκίδα, ο μπασκετμπολίστας κάνει air ball όταν χτυπάει το φάουλ και ο τενίστας κάνει double fault. O Τσιτσιπάς μπόρεσε να πάει το ματς στο 5-4 υπέρ του Τζόκοβιτς, να τον υποχρεώσει να παίξει  παθητικά περιμένοντας το λάθος και να κάνει τον εκφωνητή του Eurosport να πει ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, σε κανένα σημείο δεν κούνησε τη λευκή σημαία.

Αγωνιστικά, μπορεί να πει κάποιος πολλά. Ότι ο Τζόκοβιτς μοίρασε καλύτερα τις δυνάμεις του, με αποτέλεσμα στο τέλος του ματς να ανεβαίνει πιο εύκολα στα drop shots στο φιλέ παρά ο κατά 12 χρόνια νεότερος Τσιτσιπάς. Ότι o Τζόκοβιτς παρέσυρε τον Τσιτσιπά σε υψηλού ρίσκου χτυπήματα, όπως τα backhands down the line, που όταν κάποιο περνάει εντυπωσιάζει, αυτά όμως που χάνονται είναι αυτά που κρίνουν τους αγώνες.

Επίσης, ο Τσιτσιπάς πρέπει να βελτιώσει τα ανεβάσματά του στο φιλέ, που στα volleys και half volleys, όταν ήταν πίσω στο σκορ, δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές. Το backhand slice του που όσο πέρναγε η ώρα τόσο περισσότερο κατέληγε στο κέντρο της πλευράς του αντιπάλου, δείχνοντας ότι σε συνθήκες συναγερμού δεν το εμπιστεύεται. Και σε στρατηγικό επίπεδο, το 6-2 του δεύτερου σετ μπορεί να τον αποκοίμισε, αφού είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Τζόκοβιτς τα έχει παρατήσει, ενώ μπορεί να μην έπαιξε στο 100% για να μη σπαταλήσει δυνάμεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα χρειαστεί την ανάλυση του ματς με τον Τζόκοβιτς, ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη σε επόμενο αγώνα. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι παρηγοριές. Το Ρολάν Γκαρός για τον Στέφανο Τσιτσιπά τελείωσε μετά από ένα καλό ματς, μια καλή εμφάνιση, αλλά με ήττα. Τα χτυπήματα στην πλάτη, τα «δεν πειράζει, Στέφανε», είναι για αθλητές μικρότερων δυνατοτήτων. Οι μικροί αθλητές κρύβονται πίσω από την περιστασιακή επιτυχία τους. Οι μεγάλοι ζουν σε βιτρίνες για να κρίνονται συνεχώς. Για τον Στέφανο Τσιτσιπά, η επόμενη βιτρίνα θα είναι σε δύο εβδομάδες στο Γουίμπλεντον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News