168
Ισραηλινοί διασώστες μεταφέρουν έναν από τους τραυματίες της επίθεσης | REUTERS/Ammar Awad

Ισραήλ: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε ένοπλη επίθεση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2021, 13:43
Ισραηλινοί διασώστες μεταφέρουν έναν από τους τραυματίες της επίθεσης
| REUTERS/Ammar Awad

Ισραήλ: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε ένοπλη επίθεση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2021, 13:43

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν από επίθεση με όπλο νωρίς την Κυριακή στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας που χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική.

Οπως διευκρίνισε, ο δράστης έπεσε στη συνέχεια νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που τον εξουδετέρωσαν σε μόλις μισό λεπτό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο από αυτούς που πυροβόλησε ο δράστης της επίθεσης ήταν πολίτες και δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ διευκρίνισε αργότερα ότι ένας πολίτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που διαπράττεται στην Ιερουσαλήμ σε διάστημα τεσσάρων ημερών, αυτή τη φορά κοντά σε μία από τις πύλες για το Τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν κατονόμασε τον δράστη, αλλά σημείωσε ότι ήταν οπλισμένος με ένα αυτοσχέδιο οπλοπολυβόλο, ένα όπλο που χρησιμοποιούν συχνά παλαιστίνιοι μαχητές. Ήταν 42 ετών και γνωστός για τη δράση του με τη Χαμάς, γράφει η Washington Post που προσθέτει ότι προ ημερών η σύζυγός και τα παιδιά του βρέθηκαν στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...