218
O Νίκος Δένδιας με τους τρεις άραβες ομολόγους του στο Μπαχρέιν | twitter

Συνάντηση Δένδια με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιορδανίας, Ιράκ και τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 17:28
O Νίκος Δένδιας με τους τρεις άραβες ομολόγους του στο Μπαχρέιν
|twitter

Συνάντηση Δένδια με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιορδανίας, Ιράκ και τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 17:28

Με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ιράκ και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Α.Α. Γκέιτ συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της επίσκεψής του στο Mπαχρέιν.

Κατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν από το Σάββατο έως τη Δευτέρα, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει το ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» και θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» προβλέπεται να συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ειάλ Χουλάτα.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και στη συνέχεια με τον ιορδανό ομόλογό του ‘Αιμαν Σαφάντι.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του από το Μπαχρέιν, Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...