440
| CreativeProtagon

Η Ελεν Μίρεν αγνώριστη στον ρόλο της Γκόλντα Μέιρ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 21:10
|CreativeProtagon

Η Ελεν Μίρεν αγνώριστη στον ρόλο της Γκόλντα Μέιρ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 21:10

Στις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη νέα ταινία στην οποία υποδύεται την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ, η Ελεν Μίρεν είναι σχεδόν αγνώριστη, αλλά απόλυτα πειστική ως Γκόλντα Μέιρ. Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Βασίλισσα» του 2006, θα μας πει την ιστορία της Μέιρ στην εξουσία, μια ιστορία γεμάτη δραματικές στιγμές και διαμάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ το 1973 ή αλλιώς του Δ’ Αραβοϊσραηλινού Πολέμου.

Η ταινία περιγράφεται ως ένα «δυνατό θρίλερ που ακολουθεί τα έντονα δραματικά γεγονότα, τις ευθύνες υψηλού διακυβεύματος και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που αντιμετώπισε η Μέιρ κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1973», γράφει το Variety. Δίνει επίσης έναν παιχνιδιάρικο, οσκαρικό ρόλο στη Μίρεν, μια σπουδαία ηθοποιό ειδική στο να αποκαλύπτει την ψυχή δημόσιων προσώπων σε ταινίες όπως η «Βασίλισσα» και στη σειρά του HBO «Μεγάλη Αικατερίνη».

Η πρωθυπουργός του Ισραήλ στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, στο τεύχος της 19ης Σετεμβρίου 1969

Η ταινία «Γκόλντα» είναι βασισμένη στο σενάριο του Νίκολας Μάρτιν και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάι Νάτιβ, επίσης βραβευμένος με Οσκαρ το 2019 για την ταινία μικρού μήκους «SKIN». Και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, η παραγωγή της έχει ήδη αρχίσει στην Αγγλία.

Η Καμίγ Κοτέν -η γοητευτική γαλλίδα ηθοποιός που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο χάρη στον ρόλο της κυνικής λεσβίας ατζέντισσας ηθοποιών στην θαυμάσια γαλλική σειρά του Netflix «Πάρε τον Μάνατζέρ μου» («Dix pour cent»)- παίζει στο πλάι της Ελεν Μίρεν, την Λου Καντάρ προσωπική βοηθό της Γκόλντα Μέιρ.

H Γκόλντα Μέιρ με τον στρατηγό Μοσέ Νταγιάν, υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, στο Γκολάν, το 1973, τις ημέρες του πολέμου του Γιομ Κιπούρ. |Photo by Ron Frenkel/GPO/Getty Images

Ο Ραμί Χόιμπεργκερ (ο Γιόζεφ Μπάου στη «Λίστα του Σίντλερ», 1993) θα ερμηνεύσει τον στρατηγό Μοσέ Νταγιάν, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού και υπουργό Εθνικής Αμυνας, και ο Λίορ Ασκενάζι (ο Μίσα Εσελ στον «Κύριο Τίποτα», 2016) τον προσωπάρχη της Νταβίντ Ελαζάρ.

Η Ελεν Μίρεν περιέγραψε την Γκόλντα Μέιρ ως «τρομερή, αδιάλλακτη και ισχυρή ηγετική φυσιογνωμία», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times. «Είναι μεγάλη πρόκληση να την απεικονίσεις στην πιο δύσκολη στιγμή της εξαιρετικής ζωής της», πρόσθεσε η σπουδαία ηθοποιός τονίζοντας: «Ελπίζω μόνο να τη δικαιώσω».

Ο σκηνοθέτης Γκάι Νάτιβ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισραήλ, δήλωσε εξάλλου ότι θαυμάζει εδώ και χρόνια την ντέιμ Ελεν Μίρεν: «Εχει μπει εξαιρετικά στον χαρακτήρα της Γκόλντα Μέιρ, με απίστευτο ταλέντο, ευφυία, βάθος και συναίσθημα, αποδίδοντας δικαιοσύνη στον πλούτο και την πολυπλοκότητα αυτής της απίστευτης γυναίκας», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...