256
Ενα από τα αυτοκίνητα που φαίνεται να έκλεψαν οι δράστες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ως όπλα | twitter

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2024, 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/01/2024 20:05
Ενα από τα αυτοκίνητα που φαίνεται να έκλεψαν οι δράστες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ως όπλα
|twitter

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2024, 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/01/2024 20:05

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και 17 άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Η ιστοσελίδα Jerusalem Post έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία υπήρξε επεισόδιο μαχαιρώματος και λίγο αργότερα όχημα έπεσε πάνω σε περαστικούς, στην πόλη Ραανάνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ένας άνδρας μαχαίρωσε γυναίκα, περίπου 70 ετών, η οποία αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο από τα τραύματά της.

Αφού την μαχαίρωσε, ο δράστης έκλεψε το ΙΧ της και έπεσε πάνω σε τρία άτομα, ενώ στη συνέχεια έκλεψε άλλο αυτοκίνητο και έπεσε ξανά πάνω σε πεζούς, σε άλλο σημείο. Ανάμεσα στους τραυματίες, είναι παιδιά και έφηβοι.

Οι Times of Ιsrael ανέφεραν ότι για την επίθεση συνελήφθησαν δύο Παλαιστίνιοι από την Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, ο φερόμενος ως δράστης, ηλικίας περίπου 40 ετών και ένας συγγενής του.

Σε νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, αξιωματούχος σημείωσε ότι οι «τρομοκράτες», οι οποίοι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται, πήραν υπό τον έλεγχό τους δύο αυτοκίνητα και πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρία σημεία της πόλης. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε αργότερα η Χαμάς.

Σύμφωνα με τη γενική υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, οι δύο δράστες βρίσκονταν παράνομα στο Ισραήλ και είχαν μπει σε μαύρη λίστα για παράνομη είσοδο στη χώρα πολλές φορές στο παρελθόν.

«Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που εκτυλίσσεται στη Ραανάνα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες εξετάζονται», έγραψε αρχικά η ισραηλινή αστυνομία σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter.

«Το κοινό καλείται να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...