210
Οι Ρώσοι στα ουράνια, οι Ισπανοί απαρηγόρητοι _ έχουν μόλις αστοχήσει σε δεύτερο, μοιραίο πέναλτι | REUTERS/ Maxim Shemetov

Ισπανική υποχώρηση – στα πρώτα πέναλτι του τουρνουά η Ρωσία πέρασε στους «8»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 20:05
Οι Ρώσοι στα ουράνια, οι Ισπανοί απαρηγόρητοι _ έχουν μόλις αστοχήσει σε δεύτερο, μοιραίο πέναλτι
|REUTERS/ Maxim Shemetov

Ισπανική υποχώρηση – στα πρώτα πέναλτι του τουρνουά η Ρωσία πέρασε στους «8»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 20:05

Σε κλίμα πανζουρλισμού στις εξέδρες του Λουζνίκι, οι Ρώσοι πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στα προημιτελικά του Μουντιάλ απέναντι στην Ισπανία που κρίθηκε στα πέναλτι (1-1 στη κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση).

Παρά την αρχική ψυχρολουσία από το αυτογκόλ του Ιγκνάσεβιτς, οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης κατάφεραν να ισοφαρίσουν χάρη στο πέναλτι που τους δόθηκε για χέρι του Πικέ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Ισπανών λίγο πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ακινβέεφ, ο ήρωας των Ρώσων, ενώ αποκρούει ένα από τα δύο πέναλτι REUTERS Kai Pfaffenbach)
Ακινφέεφ, ο ήρωας των Ρώσων, ενώ αποκρούει ένα από τα δύο πέναλτι (REUTERS Kai Pfaffenbach)

Οι Ισπανοί διατήρησαν την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς ωστόσο να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ με αποτέλεσμα το σφύριγμα του διαιτητή στη λήξη του 90λεπτου να βρει τους δύο αντιπάλους ισόπαλου. Η πρώτη παράταση στο Μουντιάλ της Ρωσία ήταν γεγονός.

Η ισπανική πίεση αυξήθηκε στη παράταση, χάρη όμως στις σωτήριες επεμβάσεις του γκολκίπερ Ακινφέεφ οι Ρώσοι κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι όπου ο Ακινφέεφ απέκρουσε το 3ο χτύπημα των Ισπανών από τον Κόκε και το τελευταίο του Άσπας για να χαρίσει μια ιστορική πρόκριση στους διοργανωτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...