276
Ο Ρεντουάν Φαΐντ αναπνέει και πάλι αέρα ελευθερίας | alchetron.com/

Παρίσι: Απόδραση διαβόητου ληστή αλά Παλαιοκώστα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 18:15
Ο Ρεντουάν Φαΐντ αναπνέει και πάλι αέρα ελευθερίας
|alchetron.com/

Παρίσι: Απόδραση διαβόητου ληστή αλά Παλαιοκώστα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 18:15

Σκηνές από  κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στις γαλλικές φυλακές της Ρεό (Réau / Seine-et-Marne), λίγο έξω από το Παρίσι, με την εντυπωσιακή απόδραση του διαβόητου ληστή Ρεντουάν Φαΐντ.

1

Αντιγράφοντας τον… «δικό μας» Βασίλη Παλαιοκώστα, ο 46χρονος Γαλλο-αλγερινός που εξέτιε ποινή 25ετούς κάθειρξης για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές (ανάμεσά τους και μία που στοίχισε τη ζωή σε νεαρή αστυνομικό) κατάφερε να αποδράσει για δεύτερη φορά στην «καριέρα» του, με τη βοήθεια τριών ενόπλων συνεργατών του οι οποίοι  χρησιμοποίησαν ελικόπτερο για να τον φυγαδεύσουν.

Το σχέδιο αποδρασης ήταν καλά οργανωμένο και η όλη επιχείρηση δεν κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά. Βαριά οπλισμένοι οι συνεργοί του Φαΐντ εισέβαλαν στον χώρο της φυλακής ενώ εκείνος βρισκόταν σε αίθουσα επισκεπτηρίου. Χωρίς να υπάρξει ανταλλαγή πυρών ή κάποιος τραυματισμός, βγήκαν όλοι μαζί στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου και αφού επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να μπορέσει να τους εμποδίσει κανείς.

Λίγο αργότερα το μέσο διαφυγής τους βρέθηκε εγκατελειμμένο και καμένο (ώστε να μην αφήσουν ίχνη) σε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ (Gonesse /Val-d’Oise).

Από το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε γνωστό ότι οι φρουροί της φυλακής δεν άνοιξαν πυρ κατά του ελικοπτέρου για λόγους δημόσιας ασφάλειας, χωρίς να δευκρινίσουν περαιτέρω.

Όπως προαναφέρθηκε, ο 46χρονος δραπέτης είχε καταφέρει να αποδράσει και τον Απρίλιο του 2013, από τις φυλακές του Σεκεντίν (Lille-Sequedin) στη βορειοανατολική Γαλλία. Τότε είχε χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να περάσει μέσα από πέντε πόρτες ασφαλείας των φυλακών (φέρεται να του τα είχε δώσει η γυναίκα του σε κάποιο από τα επισκεπτήρια) κρατώντας ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Περίπου ενάμιση μήνα μετά είχε πέσει και πάλι στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας (δείτε το σχετικό βίντεο κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...