313
Αμερικανοί γερουσιαστές ακούν την εξ αποστάσεως κατάθεση του λοιμωξιολόγου Αντονι Φάουτσι και τις προειδοποιήσεις του για το βιαστικό «άνοιγμα» της οικονομίας | Win McNamee/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: Το «άνοιγμα» δεν θέλει βία προειδοποιεί ο Φάουτσι

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 19:36
Αμερικανοί γερουσιαστές ακούν την εξ αποστάσεως κατάθεση του λοιμωξιολόγου Αντονι Φάουτσι και τις προειδοποιήσεις του για το βιαστικό «άνοιγμα» της οικονομίας
|Win McNamee/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: Το «άνοιγμα» δεν θέλει βία προειδοποιεί ο Φάουτσι

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 19:36

Ο Αντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τον πρόεδρο Τραμπ να κλείσει τις επιχειρήσεις μπροστά στην επέλαση του κορονοϊού, τώρα προειδοποιεί με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το βιαστικό «άνοιγμα» της χώρας μπορεί πολύ γρήγορα να αποβεί πολύ επικίνδυνο.

Η εν λόγω προειδοποίηση ήρθε καθώς ο αμερικανός πρόεδρος πιέζει για ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας, παρά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό θανάτων και παρά την έλλειψη αποδείξεων ότι η πανδημία υποχωρεί.

Ο ειδικός στις μολύνσεις επιστήμων κατέθεσε την Τρίτη 12 Μαΐου ότι το «άνοιγμα» προϋποθέτει την ικανότητα κάθε Πολιτείας να «ανταποκριθεί σε νέα προσβολή από τον κορονοϊό». Η παραπάνω δήλωσε έγινε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας κατά τη διάρκεια ακρόασης του Φάουτσι σχετικά με το ζήτημα της ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα.

Χωρίς την προϋπόθεση που ο ίδιος έθεσε, «οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πραγματικά σοβαρές» είπε, καθώς οι περισσότερες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τα στοιχειώδη κριτήρια επαναλειτουργίας που όρισε ο Λευκός Οίκος τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να εκδηλωθούν νέα κρούσματα με το «άνοιγμα» είπε ο Φάουτσι.

Στις ΗΠΑ έως τώρα περισσότερα από 80.000 άτομα έχουν πεθάνει από την ίωση και τις επιπλοκές της. Ο Φάουτσι κατέθεσε στους γερουσιαστές ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτός ο αριθμός υπολείπεται του πραγματικού.

Είπε ακόμη ότι τα σχολεία και οι επιχειρήσεις που ελπίζουν να επαναλειτουργήσουν δεν θα πρέπει να βασίζονται σε θεραπείες ή σε εμβόλια αλλά στους ελέγχους: «Η δημόσια ασφάλεια εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να ελέγχει τακτικά τους Αμερικανούς».

Ο Λευκός Οίκος επικεντρώνει τις τελευταίες εβδομάδες στο άνοιγμα της οικονομίας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η χειρότερη φάση της πανδημίας έχει τελειώσει και ότι οι Πολιτείες έχουν τα κατάλληλα μέσα για να διαχειριστούν την κατάσταση τους επόμενους μήνες. Και αυτά παρά το γεγονός ότι άτομα στο περιβάλλον του Τραμπ έχουν μολυνθεί από την ίωση.

Η κατάθεση του Φάουτσι στη Γερουσία έγινε εξ αποστάσεως, αφού και ο ίδιος τελεί υπό καθεστώς ήπιας καραντίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...