227
Υπόγεια ιρανική βάση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, σε άγνωστη τοποθεσία | EPA/IRANIAN ARMY OFFICE / HANDOUT

ΗΠΑ: Εκατοντάδες drones θα παραδώσει το Ιράν στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 12:32
Υπόγεια ιρανική βάση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, σε άγνωστη τοποθεσία
|EPA/IRANIAN ARMY OFFICE / HANDOUT

ΗΠΑ: Εκατοντάδες drones θα παραδώσει το Ιράν στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 12:32

Το Ιράν θα παραδώσει «εκατοντάδες» τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι η ιρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στη Ρωσία ως και εκατοντάδες UAVs, συμπεριλαμβανομένων οπλισμένων τέτοιων αεροσκαφών, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Οι πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ «υποδεικνύουν επίσης ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει τις ρωσικές δυνάμεις στον χειρισμό αυτών των UAVs και ότι οι πρώτες συνεδρίες εκπαίδευσης επρόκειτο να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου», τόνισε ο Σάλιβαν, και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει εάν έχουν παραδοθεί ήδη κάποια  τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τεχεράνη στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, τέτοια ιρανικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης «για να επιτίθενται στη Σαουδική Αραβία».

Ο Σάλιβαν είπε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη συντήρηση του οπλισμού της.

Ο σύμβουλος του Μπάιντεν επανέλαβε την αμερικανική θέση ότι «η Ρωσία έχει αποτύχει» ως προς την επίτευξη των στόχων της στην Ουκρανία, που ήταν κατ’ αυτόν «να καταλάβει το Κίεβο», να «εξαφανίσει την Ουκρανία ως χώρα», να «εξαλείψει την ουκρανική ταυτότητα» και να «ενσωματώσει την Ουκρανία» στη δική της επικράτεια.

«Ο βασικός στόχος της στρατηγικής μας είναι να δώσουμε στους Ουκρανούς θέση ισχύος στο πεδίο της μάχης ώστε να βρίσκονται σε θέση ισχύος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν έρθει η ώρα της διπλωματίας», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...