216
Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε νεκρό το βρέφος την Κυριακή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ιατροδικαστής: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης το βρέφος από τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 15:06
Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε νεκρό το βρέφος την Κυριακή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ιατροδικαστής: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης το βρέφος από τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 15:06

Σεξουαλική κακοποίηση έχει υποστεί το βρέφος 11 μηνών από τη Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό την Κυριακή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος διενήργησε τη Δευτέρα τη νεκροτομή.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν ίχνη άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και παρά φύσιν, κάτι που είχε ήδη διαπιστωθεί και μακροσκοπικά. Σε ό,τι αφορά τα αίτια του θανάτου, όπως είπε ο κ. Μπουζιάνης, δεν διευκρινίστηκαν και αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Για τα αποτελέσματα της νεκροτομής ενημερώθηκε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση και αναμένεται η επίσημη έκθεση.

Μετά τα νέα δεδομένα, κρατούνται και ανακρίνονται ο πατέρας του 11μηνου βρέφους και ο εξάδελφός του, ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι όταν επήλθε ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι το βρέφος μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο από τον πατέρα του. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η οικογένεια των Σύρων διαμένει σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Από το Σάββατο φιλοξενείτο στο σπίτι και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους (ο άνδρας είναι μακρινός εξάδελφος του πατέρα), που είχαν έλθει από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν αμέσως μετά τη διάγνωση που έγινε στο νοσοκομείο και έχει ληφθεί και από τους δύο γενετικό υλικό για DNA. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.