349
Ο Γιάννης Μπουτάρης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 | ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μπουτάρης: Γιατί ψήφισα τον Μητσοτάκη στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 09:26
Ο Γιάννης Μπουτάρης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019
|ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μπουτάρης: Γιατί ψήφισα τον Μητσοτάκη στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 09:26

Την αποκάλυψη ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μίλησε και για το πώς διαχειρίστηκε την καθημερινότητά του μετά την αποχώρηση από τον δήμο.

Σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, ο κ. Μπουτάρης είπε πως εκτίμησε το σχέδιο του Πρωθυπουργού.

«Τον Μητσοτάκη τον ξέρω από παλιά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, έχει ξεκάθαρο μυαλό, τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, το λέω χωρίς να ντρέπομαι, τον ψήφισα, γιατί πιστεύω πως ήταν το αντίβαρο της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε επί ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ποτέ δεν έχει ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και είπε ότι αρχικά του άρεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως είπε, «στην αρχή πίστευα στον Τσίπρα, πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Αλλά λίγο η οικονομική κρίση, λίγο ο Βαρουφάκης, τα έκαναν μαλλιά κουβάρια.

»Ο Τσίπρας την τελευταία στιγμή κατάφερε και κατάλαβε σε ποιον κόσμο ζει. Διότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου. Κατάλαβε ότι το να χτυπήσεις το “σύστημα” δεν είναι τόσο απλό. Oμως αυτή ήταν η λογική του Τσίπρα και της παρέας του, να χτυπήσουν το “σύστημα”. Αλλά δεν χτυπιέται εύκολα το “σύστημα”. Ή θα πρέπει να προσαρμοστείς και σιγά σιγά σαν δούρειος ίππος να το χτυπήσεις ή θα φας τα μούτρα σου».

Απόλυτος ήταν και όταν ρωτήθηκε αν θα αναμειχθεί στο μέλλον στην πολιτική: «Ο,τι είχα να κάνω στην πολιτική, το έκανα. Δεν επιδιώκω καμία απολύτως πολιτική θέση. Είχα πάντα μια διάθεση να ανακατεύομαι στα κοινά, ανακατεύτηκα στον δήμο, φτάνει».

Του ήταν όμως δύσκολο να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα του δημάρχου, το οποίο υπηρέτησε για σχεδόν μία δεκαετία.

«Το πρώτο σοκ ήταν όταν μάζεψα τα πράγματά μου. Στη συνέχεια προσπάθησα να αποτοξινωθώ από ό,τι έκανα τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Τότε ξυπνούσα το πρωί και ήξερα τι είχα να κάνω για τους επόμενους έξι μήνες. Μετά τον Αύγουστο, πέρυσι, ξυπνούσα και έλεγα “τι έχω να κάνω σήμερα;”. Αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα κατάθλιψης, ας πούμε, αλλά επειδή δεν είμαι καταθλιπτικός τύπος, προσπαθώ να το διασκεδάσω».