325
Εμβολιασμός με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech στο Τόκιο | REUTERS/File Photo

Ιαπωνία: «Επεσε» το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 13:17
Εμβολιασμός με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech στο Τόκιο
|REUTERS/File Photo

Ιαπωνία: «Επεσε» το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 13:17

Τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισε το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά της COVID-19 στην Ιαπωνία. Τα προβλήματα μάλιστα οδηγήσαν στην προσωρινή κατάρρευση του συστήματος, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η απογοήτευση για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το διαδικτυακό σύστημα για την κράτηση εμβολίου «κράσαρε» σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων τμήματα του Τόκιο, αλλά και στη δυτική πόλη Μινόο. Το δημόσιο δίκτυο NHK ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και έχει να κάνει με την αμερικανική εταιρεία λογισμικού που βασίζεται στο cloud Salesforce.com Inc.

Ο διευθυντής τεχνολογίας της Salesforce Πάρκερ Χάρις σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει μια «σοβαρή διαταραχή», ενώ σε νεότερη ενημέρωσή του δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αποκατασταθεί.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες διαμαρτύρονται στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζοντας ότι η κράτηση ραντεβού για εμβολιασμό δείχνει δύσκολο εγχείρημα για τους ηλικιωμένους.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας της Ασίας έχει αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, από μια εφαρμογή ιχνηλάτησης των επαφών που αποτύγχανε να διαβιβάσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες μέχρι μια βραδυκίνητη βάση δεδομένων που οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έδειχναν απροθυμία να χρησιμοποιήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιαπωνία έχει εμβολιάσει μόνο το 2,8% του πληθυσμού της, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των πλούσιων χωρών, παρά τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης για τη χορήγηση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 36 εκατομμύρια ηλικιωμένους πολίτες της χώρας ως τον Ιούλιο, που αναμένεται να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Η εκστρατεία εμβολιασμού ήταν αρχικά αργή εξαιτίας των περιορισμένων προμηθειών εισαγόμενων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, αλλά έκτοτε μαστίζεται από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και άλλα εφοδιαστικά προβλήματα.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια, ο Τάρο Κόνο, ζήτησε από τον κόσμο να δείξει υπομονή και να προσπαθήσει να εξορθολογίσει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο Κριστόφ Ουέμπερ, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, της Takeda Pharmaceutical Co, γνωστοποίησε χθες, Τρίτη, ότι η χώρα βρίσκεται πίσω όσον αφορά την προώθηση του εμβολιασμού και θα πρέπει να επιταχύνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News