299
Η Χίλαρι Κλίντον σε εκδήλωση τον περασμένο Απρίλιο | REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Η Χίλαρι Κλίντον τρολάρει τον Τραμπ για την επιστολή του στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 11:04
Η Χίλαρι Κλίντον σε εκδήλωση τον περασμένο Απρίλιο
| REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Η Χίλαρι Κλίντον τρολάρει τον Τραμπ για την επιστολή του στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 11:04

Με την προσεκτική και διπλωματική γλώσσα, ας πούμε τη γλώσσα του σαλονιού, μπορεί ένας πολιτικός να πετύχει πολλά, αλλά μερικές φορές χρειάζεται και η γλώσσα του λιμανιού.

Τι θα έγραφε, για παράδειγμα, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι όταν τον Οκτώβριο του 1962 οι ΗΠΑ παρά λίγο να φτάσουν σε πόλεμο με την ΕΣΣΔ για τους πυραύλους με τα πυρηνικά που εγκατέστησε η Μόσχα στην Κούβα;

Μια λύση θα ήταν να άρχιζε την επιστολή του με ένα «μην είσαι παπάρας, εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα!».

Φυσικά ο JFK ποτέ δεν έγραψε ποτέ κανένα τέτοιο γράμμα στον Νικίτα Χρουτσόφ κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1962.

Η Χίλαρι Κλίντον βρήκε όμως την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζοντας στον λογαριασμό της μια «επιστολή» του JFK στον σοβιετικό ηγέτη.

Διακωμώδησε έτσι την επιστολή που έστειλε στις αρχές Οκτωβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό που είχε κάνει εντύπωση ήταν ο ελάχιστα διπλωματικός και επίσημος τόνος της επιστολής. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!» έκλεινε την επιστολή του ο Τραμπ.

Η παρωδία επιστολής που αναπαρήγαγε η Κλίντον μέσω Twitter αρχικά παρουσιάστηκε σε μια από τις εκπομπές του Τζίμι Κίμελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο γράμμα του JFK στον Χρουτσόφ, συνταγμένο σε τόνο παρόμοιο με εκείνον του Τραμπ.

«Μην είσαι παπάρας, εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα!», αρχίζει το κείμενο. «Όλος ο κόσμος θα πει “Γιούχου! Χρουτσόφ! Είσαι και ο πρώτος! Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει “τι μαλ…” και θα αποκαλεί την παλιοχώρα σου “σοβιετικός κάλος”», συνεχίζει.

«Θα σου κάνω μια κλήση αργότερα», δήθεν γράφει ο Κένεντι στον σοβιετικό ηγέτη.

Η παρωδία προφανώς διασκέδασε την Κλίντον – ποιος εξάλλου δεν γελά με αυτά στο Twitter; – η οποία την αναπαρήγαγε και προσέθεσε «Από τα κρατικά αρχεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...