1875
Η Σάρον Στόουν δεν ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που ντρέπονται να πουν την ηλικία τους – ή τα πράγματα με το όνομά τους | Shutterstock/DFree

Η Σάρον Στόουν εξομολογείται: Η ζωγραφική, το σεξ και τα διαδικτυακά ραντεβού

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2024, 18:01
Η Σάρον Στόουν δεν ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που ντρέπονται να πουν την ηλικία τους – ή τα πράγματα με το όνομά τους
|Shutterstock/DFree

Η Σάρον Στόουν εξομολογείται: Η ζωγραφική, το σεξ και τα διαδικτυακά ραντεβού

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2024, 18:01

Η Σάρον Στόουν είναι ζωγράφος. Ναι, καλά διαβάσατε, η πάλαι ποτέ σεξοβόμβα της μεγάλης οθόνης ασχολείται με τη ζωγραφική. «Φαντάζομαι πόσοι αναγνώστες θα σοκαριστούν», λέει περιπαικτικά σε αποκλειστική συνέντευξη στους Times του Λονδίνου, «αλλά όταν διαθέτεις καλλιτεχνικό εύρος ο κόσμος σοκάρεται – και εγώ έχω εύρος».

Φυσικά, είναι παγκοσμίως γνωστή ως ηθοποιός, μια μοιραία γυναίκα που στη δεκαετία του 1990 πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Casino», το «Sliver», η «Ολική Επαναφορά» και, κυρίως, το «Βασικό Ενστικτο», το ερωτικό θρίλερ του 1992 στο οποίο υποδυόταν μια αμφιφυλόφιλη κατά συρροήν δολοφόνο.

Η σκηνή όπου σταυρώνει τα πόδια της είναι χαραγμένη στη μνήμη εκατομμυρίων σινεφίλ – κάτι που της υπενθυμίζουν όταν τη συναντούν στο δρόμο. «’Η μου λένε ότι γνωρίζουν κάποιον που έβγαινε ραντεβού ή κοιμήθηκε μαζί μου» λέει γελώντας θλιμμένα. «Μακάρι να έπαιρνα χρήματα από όλους όσοι έχουν πει ότι κοιμήθηκαν μαζί μου».

Εχοντας παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές, η ερωτική της ζωή υπήρξε περιπετειώδης. Εχει αποκτήσει τρεις ενήλικες υιοθετημένους γιους, τον Ρόαν, τον Λερντ και τον Κουίν, ηλικίας 23, 18 και 17 ετών αντίστοιχα. Οι δύο μικρότεροι σε ηλικία γιοι της εξακολουθούν να ζουν μαζί της.

Πέρα από τη ζωγραφική, συνθέτει και τραγούδια – «ένας μεγάλος καλλιτέχνης θα ηχογραφήσει ένα τραγούδι μου τον Φεβρουάριο» αποκαλύπτει στους Times. Γράφει, επίσης, βιβλία και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει ένα μυθιστόρημα με ηρωίδες καλόγριες: το καλλιτεχνικό εύρος της σε όλο του το μεγαλείο. Γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τη χλεύη πολλών, αλλά είναι προετοιμασμένη: «Θα γράψουν “τι θέλει πάλι αυτή η βλαμμένη; Πρέπει να τη βάλουμε ξανά στη θέση της”».

Στον καλλιτεχνικό χώρο, πάντως, οι πίνακές της τυγχάνουν ευρείας αποδοχής. Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ κριτικός τέχνης του περιοδικού New York, Τζέρι Σαλτς, είναι μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς της. Η Στόουν έχει ήδη διοργανώσει μια έκθεση ζωγραφικής στο Βερολίνο, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, στην γκαλερί «C Parker», στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

Ούτε ακριβώς ρεαλιστικοί αλλά ούτε και ιδιαίτερα αφηρημένοι, οι πίνακές της περιγράφονται από την γκαλερίστα Τίφανι Μπεϊνινκάσα ως «ένα ταξίδι στα ζωντανά τοπία της φαντασίας της». Με μέση τιμή πώλησης 5.000 δολάρια (4.600 ευρώ) ανά καμβά, έχουν διασκεδαστικά θρασείς τίτλους, όπως «It’s my Garden, Asshole» (Είναι ο Κήπος μου, Μ—-α).

Σε φιλανθρωπικό γκαλά για την υγεία του πλανήτη στο Μόντε Κάρλο το 2021 (Shutterstock/macri roland)

«Με ρωτούν αν προσβάλλομαι που αγοράζουν τους πίνακές μου λόγω της φήμης μου» λέει, προλαβαίνοντας την ερώτηση των Times. «Ε, λοιπόν, όχι, γιατί είναι συναισθηματικό το ζήτημα – η τέχνη είναι πάντα υποκειμενικό θέμα. Δεν με νοιάζει, λοιπόν, αν αγοράζουν τους πίνακές μου επειδή ταιριάζουν στον καναπέ τους, ή γιατί τους άρεσα στην “Ολική Επαναφορά”. Αν οποιοσδήποτε λόγος αγοράς τους αφορά την προσωπικότητά μου, νιώθω ωραία με αυτό, γιατί τελικά το αξίζω».

Η αμερικανίδα σταρ είναι κάποιες φορές ζεστή και γενναιόδωρη και κάποιες άλλες πολύ απότομη. «Αυτή είναι βαριεστημένη ερώτηση» απαντά στη δημοσιογράφο των Times όταν τη ρωτάει αν θα έκανε κάτι διαφορετικά σε περίπτωση που μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση και κανέναν στόχο. Ας μιλήσουμε για πράγματα που έχουν σημασία» συμπληρώνει στεγνά.

Είναι, ωστόσο, απολύτως ειλικρινής όσον αφορά την ερωτική της ζωή. Λέει πως έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που ένιωσε ερωτευμένη. «Θα αισθανόμουν έκσταση αν είχα μια σχέση. Αλλά ξοδεύω τόσο πολύ από τον χρόνο μου ζωγραφίζοντας, που ο τύπος πιθανότατα θα πρέπει να φυτρώσει μπροστά μου από το πουθενά. Αλλά αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί».

Ως σταρ του Χόλιγουντ και μια από τις πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο, θα φανταζόταν κανείς ότι θα είχε πληθώρα υποψήφιων συντρόφων. Το αντίθετο – επικρατούσε τόση «ξηρασία», που αναγκάστηκε να καταφύγει σε διαδικτυακά ραντεβού. «Δεν ήθελα να μπω στο Tinder (σ.σ.: διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών) και να πηδηχτώ με κάποιον, αυτό είναι εύκολο. Δεν χρειάζεσαι το Tinder, απλώς πας μια βόλτα στο σουπερμάρκετ» λέει χωρίς περιστροφές. «Η συναισθηματική επαφή, από την άλλη…».

Οι εμπειρίες της στα διαδικτυακά ραντεβού ήταν τουλάχιστον επεισοδιακές. Βγήκε με άνδρα που ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι ήταν καταδικασμένος εγκληματίας και με έναν «ηρωινομανή, ο οποίος είχε κάνει «τουλάχιστον 20.000 ενέσεις ηρωίνης μετά από τη φωτογραφία που μου έστειλε». Τον συνάντησε στον κήπο του ξενοδοχείου Bel-Air και τρομοκρατήθηκε όταν έφτασε. Και, όχι, δεν κρύβει την ταυτότητά της στις εφαρμογές γνωριμιών.

Αρχικά η εφαρμογή Bumble την μπλόκαρε, υποθέτοντας ότι ο λογαριασμός της δεν ήταν γνήσιος, αναγκάζοντάς την να τους στείλει tweet για να ενεργοποιήσουν το λογαριασμό της. Αλλά είχε και κάποιες θετικές εμπειρίες γνωριμιών, συμπεριλαμβανομένων δύο σχέσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν γνώρισε ποτέ τους εν λόγω άντρες, αλλά τους βρήκε συναρπαστικούς.

«Συζητούσαμε καθημερινά και αισθανόμουν σαν ψυχολόγος τους. Είχαν προβλήματα με τις σχέσεις τους και τους βοήθησα να τα ξεπεράσουν», λέει στους Times. Οι εμπειρίες της της έδωσαν μια ιδέα για μια τηλεοπτική εκπομπή, έτσι συνέχισε τα διαδικτυακά ραντεβού ως έρευνα. «Δεν ήμουν αντίθετη στο να ερωτευτώ κάποιον, αλλά σκεφτόμουν ότι ήταν μάλλον απίθανο», εξηγεί στους Times του Λονδίνου.

Η Σάρον Στόουν χορεύει υπό τους ήχους του Ελτον Τζον, σε φιλανθρωπική εκδήλωση εναντίον του AIDS, στη Γαλλία το 1998 (Shutterstock/Featureflash Photo Agency)

Λέει ότι δεν έχει προκαθορισμένες προϋποθέσεις για την απόκτηση συντρόφου. «Δεν μπορείς να ψάχνεις για σχέση με βάση μια λίστα. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση για να παρηγορήσουν τον εαυτό τους για το γεγονός ότι δεν έχουν σχέση και να αισθανθούν ότι κάνουν προσπάθειες για να το πετύχουν», εξηγεί. Και προσέχει ποιον συστήνει στα παιδιά της. «Ούσα γονέας, με κάνει να σκέφτομαι πολύ προσεκτικά ποιον διαλέγω για σχέση», αναφέρει στους Times.

Η μητέρα της ήταν λογίστρια και ο πατέρας της εργάτης σε εργοστάσιο. Μεγάλωσε με τους δύο αδερφούς της και την αδερφή της σε μια περιοχή όπου ζουν Αμις –μια κλειστή θρησκευτική κοινότητα ανθρώπων που ζουν με απλά ρούχα και πιστεύουν στον χριστιανικό πασιφισμό– στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Αλλά παρότι οι γονείς της λάτρευαν ο ένας τον άλλο, δεν έδειχναν πολλή αγάπη στα παιδιά τους, και η Στόουν εξακολουθεί να έχει μια περίπλοκη σχέση με τη μητέρα της.

Τα παιδικά της χρόνια είχαν θετικά και αρνητικά στοιχεία. «Μερικά πράγματα ήταν πραγματικά τρομακτικά», λέει στους Times. Στο βιβλίο της, «Η Ομορφιά του να ζεις Δύο Φορές», περιγράφει πώς, όταν ήταν οκτώ ετών, ο παππούς της από την πλευρά της μητέρας της κακοποίησε σεξουαλικά την πεντάχρονη αδερφή της μπροστά στα μάτια της. Επιδεικνύοντας υψηλό IQ, η Στόουν αξιολογήθηκε ως «ακαδημαϊκά προικισμένη» και μπήκε σε μία τάξη με επτάχρονα παιδιά όταν εκείνη ήταν πέντε ετών.

Ακόμα θυμάται τη στιγμή που το πιο δημοφιλές κορίτσι της τάξης τη χαστούκισε χωρίς λόγο. «Με πληγώνει ακόμη το περιστατικό», λέει με δάκρυα στα μάτια. «Δεν έχει σημασία ότι έγινα κινηματογραφική σταρ – παραμένω ένα εύθραυστο κορίτσι που δέχθηκε χαστούκι και το φέρει βαρέως. Παραμένω ανασφαλής και στα πάρτι αισθάνομαι ότι δεν με βρίσκουν συμπαθητική. Γι’ αυτό δεν μου αρέσει να βγαίνω. Γι’ αυτό είμαι τόσο ντροπαλή», αποκαλύπτει στους Times.

Την ημέρα της συνέντευξης με τους Times έχει κανονίσει να παραβρεθεί σε κάποιο πάρτι μετά την απονομή των βραβείων Emmy, αλλά μετά από σκέψη αποφασίσει να το ακυρώσει. «Πάσχω από παραλυτικό κοινωνικό άγχος», εξηγεί. «Από μικρή το είχα. Αν περνάς κάποια κρίση, ή έχεις σημαντικό πρόβλημα, είμαι ο άνθρωπός σου. Αυτό που δεν αντέχω είναι να βρίσκομαι σε ένα χώρο με 17 άτομα να μιλούν ταυτόχρονα. Θέλω να φύγω – αρκετά με το χάος και τον θόρυβο του τίποτα».

Σε αντίθεση με τις περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ, η Στόουν είναι εντυπωσιακά ειλικρινής για τα πάντα – ακόμη και για την ηλικία της. «Ναι, σε δύο μήνες κλείνω τα 66 μου. Ζήτω!», λέει στους Times με κοριτσίστικο ενθουσιασμό. «Είμαι ακόμα εδώ, και έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που δεν τα έχουν καταφέρει», εξηγεί. «Θεωρώ όσους ντρέπονται για την ηλικία τους απλά ανόητους και αχάριστους».

Ως άνθρωπος που κάποτε οι γιατροί της έδιναν πιθανότητα επιβίωσης 1%, αντιμετωπίζει κάθε χρόνο ως προσωπικό θρίαμβο. Το 2001 είχε ένα εγκεφαλικό που οδήγησε σε εγκεφαλική αιμορραγία 9 ημερών, ακολουθούμενη από μια επέμβαση 7 ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας 22 σπείρες εισήχθησαν στον εγκέφαλό της για να σταθεροποιηθεί η αρτηρία. Της πήρε χρόνια για να αναρρώσει πλήρως. «Με έκανε πιο εύθραυστη, αλλά νομίζω ότι μου προσέδωσε βάθος ως άτομο», αποκαλύπτει.

Η αξέχαστη σκηνή της στο «Βασικό Ενστικτο» έχει εμπνεύσει έργα τέχνης όπως αυτός ο πίνακας της Ορελί Κουεντίν, που εκτέθηκε στη Γαλλία το 2022 (Foc Kan/WireImage/Getty Images)

Η προδοσία τη φέρνει στα πρόθυρα της ανοιχτής αντιπαράθεσης. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το «Βασικό Ενστικτο 2», το στούντιο επιχείρησε να ρίξει την αμοιβή της, παρότι είχε όρο στο συμβόλαιό της να πάρει όσα έπαιρνε ο Μάικλ Ντάγκλας στην πρώτη ταινία. «Δεν έχει να κάνει με το αν έχω αιδοίο, αλλά με το αν έχουμε συμβόλαιο», λέει στους Times εμφανώς φουρκισμένη. «Αν δεν έχουμε συμβόλαιο, με πηδάς, αλλά από τη στιγμή που έχουμε, σε πηδάω εγώ».

Η Σάρον Στόουν είναι προσωπικότητα που διχάζει. Εχει πολλούς φίλους στο Χόλιγουντ, αλλά κάποιοι την χαρακτηρίζουν «δύσκολη». «Κανείς δε γουστάρει μια αναιδή γκόμενα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους», λέει, χωρίς ίχνος δισταγμού. Καθώς η δημοσιογράφος των Times της αναφέρει ονόματα σκηνοθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί, ακούει χαρακτηρισμούς όπως «αλκοολικός μαλάκας» και «άνθρωπος χωρίς ίχνος συμπόνοιας».

Οι πολιτικές της απόψεις είναι αντιστοίχως έντονες. Ο Τραμπ είναι «ένα χοντρό, αηδιαστικό γουρούνι». Η Χίλαρι Κλίντον είναι «υπέροχη, συγκροτημένη, οργανωμένη, το ισχυρότερο παράδειγμα πολιτικού ηγέτη». Παραμένει ενεργή ακτιβίστρια και είναι υπερήφανη για τις σχέσεις της με πολλούς διεθνείς ηγέτες. «Αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο μου γράφουν για όλη την [ανθρωπιστική] δουλειά που έχω κάνει», αποκαλύπτει στους Times.

Είχε ιδιαίτερα φιλική σχέση με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, τον οποίο κάποτε περιέγραψε ως «μέντορα» της, και ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή υπό την ηγεσία του για να βοηθήσει στην προώθηση της ειρήνης στην περιοχή. Τον περασμένο μήνα, της απονεμήθηκε ο τίτλος του «Παγκόσμιου Πολίτη της Χρονιάς» από τα Ηνωμένα Εθνη.

Πίσω στο Χόλιγουντ, η Σάρον Στόουν δέχεται ακόμα περιστασιακές προτάσεις για ρόλους μοιραίων γυναικών. «Δεν θα το έκανα πια – το βρίσκω πολύ “φθηνό”, αν και το καταλαβαίνω, γιατί είμαι πολύ καλή σε αυτό», λέει ευθέως στους Times. Δεν την ενοχλεί που το όνομά της θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με το «Βασικό Ενστικτο». «Ημουν υπέροχη σε εκείνο το ρόλο και είμαι υπερήφανη που συμμετείχα σε μια ταινία που παραμένει δημοφιλής 30 χρόνια αργότερα».

Η «Σάρον Στόουν», λέει, είναι σχεδόν μια κατασκευασμένη περσόνα, όχι κάποια που πραγματικά αναγνωρίζει. «Οι φίλοι μου λένε ότι ανεβαίνω τις σκάλες και επιστρέφω ως Σάρον Στόουν. Είναι σαν να φοράς το κουστούμι σου Σούπερμαν. Οι άνθρωποι δεν περιμένουν να συναντήσουν εμένα, περιμένουν να γνωρίσουν τους χαρακτήρες που υποδύομαι», εξηγεί στους Times.

Συχνά την εκνευρίζουν τα δημοσιεύματα που την χαρακτηρίζουν ως πάμπλουτη. «Δεν έχω πλούτο για να τον επιδεικνύω», λέει με εμφανή θυμό. «Ποτέ δεν αμείφτηκα όσο οι άρρενες συμπρωταγωνιστές μου. Ο κόσμος πιστεύει τα παραμύθια των περιοδικών ότι έχω 17 αυτοκίνητα και τρία σπίτια. Λοιπόν, έχω ένα σπίτι και μια Bentley Continental 15 ετών, που την έκανα δώρο στον εαυτό μου όταν έκλεισα τα 50 μου».

Αλλά αμέσως κάνει χιουμοριστική στροφή. «Αν θέλουν να πιστεύουν ότι είμαι πάμπλουτη, κανένα πρόβλημα. Μπορούν να πιστεύουν επίσης ότι είμαι ακόμα αδύνατη. Και πανέμορφη», λέει στους Times γελώντας. «Μπορούν να πιστεύουν ότι δεν έχω προβλήματα στη ζωή μου, ότι παραμένω νέα και ότι έχω γκόμενους. Ας προσποιηθούμε ότι τα έχω όλα. Ας μην σκεπτόμαστε ότι είμαι άνθρωπος σαν κι εσάς, με προβλήματα και ζόρια σαν τα δικά σας, εντάξει;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...