723
Η Κελιάν Κόνγουεϊ βασανίστηκε ως μητέρα από την «επαναστάτρια» κόρη της. Ισως και αυτή με τη σειρά της «ψήσει» τον Τραμπ με ένα αποκαλυπτικό βιβλίο | EPA/JIM LO SCALZO

Η… «πραγματική Πρώτη Κυρία» γράφει βιβλίο για τα «άπλυτα» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 18:08
Η Κελιάν Κόνγουεϊ βασανίστηκε ως μητέρα από την «επαναστάτρια» κόρη της. Ισως και αυτή με τη σειρά της «ψήσει» τον Τραμπ με ένα αποκαλυπτικό βιβλίο
|EPA/JIM LO SCALZO

Η… «πραγματική Πρώτη Κυρία» γράφει βιβλίο για τα «άπλυτα» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 18:08

Τη μάλλον ατιμωτική (για μητέρα) ιστορία της Κελιάν Κόνγουεϊ, της συμβούλου του Τραμπ που παραιτήθηκε έπειτα από τα  «επαναστατικά» αλλά πάντως αντιτραμπικά «τιτιβίσματα» της 15χρονης κόρης της Κλόντια στα σόσιαλ μίντια, ασφαλώς τη θυμάστε.

Το περασμένο καλοκαίρι, με τον μεγάλο ντόρο της μικρής (διπλανή φωτό) είχε διασκεδάσει ο κόσμος όλος, εντός και εκτός ΗΠΑ.

Διότι ευφημιστικώς μιλάμε για «τιτιβίσματα», αφού η αλήθεια είναι ότι από τη μικρή είχαν εξαπολυθεί κεραυνοί και είχε πέσει άγριο ξεφωνητό στη μαμά και στο αφεντικό της, ιδίως μέσω TikTok.

Τώρα το όνομα Κόνγουεϊ επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η μαμά Κελιάν ετοιμάζεται να αποκαλύψει σε βιβλίο τα μυστικά του Λευκού Οίκου επί Τραμπ.

Τον περασμένο Αύγουστο, τις παραμονές του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, η Κελιάν εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή της να πάρει το καπελάκι της και να φύγει από το περιβάλλον του Τραμπ. Τότε η δικαιολογία της ήταν απλοϊκή ενδεχομένως, δήθεν χαριτωμένη και πλακατζίδικη, ωστόσο πειστική για αρκετούς Αμερικανούς: «Λιγότερο δράμα, περισσότερη μαμά» («Less drama, more mama») είχε πει.

Ομως, στην πραγματικότητα, μέσα στο σπίτι των Κόνγουεϊ πρέπει να είχε φτάσει και ο κόμπος στο χτένι. Και, στη ζωή, κόμμα και πολιτικό αρχηγό αλλάζεις εύκολα –σιγά το πράμα–, οικογένεια όμως, και να θέλεις, δεν μπορείς να αλλάξεις.

Φαίνεται ότι η παραίτηση της Κελιάν από τον Λευκό Οίκο ήταν επώδυνη για εκείνη, μία δύσκολη κατάσταση με στερητικά σύνδρομα –διότι και η εξουσία είναι γλυκιά σαν τη σπιτική american pie, αλίμονο–, ωστόσο υπήρξε μια κάποια ανακούφιση, αφού η ισορροπία και η σχετική ηρεμία επανήλθαν στην οικογενειακή εστία.

Μάλιστα τόσο πολύ αμβλύνθηκαν οι ενδοοικογενειακές αντιθέσεις, που τον περασμένο Οκτώβριο η Κλόντια γιόρτασε τα 16α γενέθλιά της με τους γονείς της στο σαλόνι και όχι με συντρόφους στα… οδοφράγματα. Το παιδί έσβησε κεράκια, δεν άναψε μολότοφ. Ε, δεν το λες και μικρό το κατόρθωμα.

Η Κελιάν αγορεύει μέσα στο Οβάλ Γραφείο παρουσία όλου του προεδρικού επιτελείου και του ιδίου του Τραμπ. Πρόκειται για τη φωτογραφία που στολίζει τον λογαριασμό της στο Twitter

Η είδηση για το βιβλίο ήρθε από τη Βρετανία, καθώς πρώτη η Daily Mail έγραψε ότι η Κελιάν το ετοιμάζει με όλη της την άνεση, χωρίς το άγχος των επαγγελματικών υποχρεώσεων να την καταδυναστεύει. Ο,τι δουλειές έχει να κάνει περιορίζονται πια μέσα στα όρια του σπιτιού. Εξοικονομεί, λοιπόν, χρόνο για συγγραφή. Και τι γράφει; «Κάτι πιθανότατα εκρηκτικό».

Το λονδρέζικο Μέσο επιμένει ότι ένας εκδότης έχει υποσχεθεί στην Κελιάν συμβόλαιο με αποδοχές μεγαλύτερες από εκείνα τα δύο εκατ. δολάρια που είχε λάβει ο Τζον Μπόλτον για το δικό του, προεκλογικής κυκλοφορίας, πόνημα. Η ίδια η Κελιάν ούτε διέψευσε την πληροφορία ούτε την επιβεβαίωσε.

19 Ιανουαρίου 2017, παραμονή της ορκωμοσίας του Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Κελιάν και Ντόναλντ λάμπουν από ευτυχία (EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL)

Αν και «ο πάσα ένας» έχει συγγράψει κάτι για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ένα έργο με την υπογραφή της Κελιάν έχει άλλη βαρύτητα. Υπήρξε η πιστότερη σύμβουλος του Τραμπ και επί μακρόν (από το 2013), ενώ επιβίωσε όλων των εκκαθαρίσεων που κατά καιρούς έγιναν στον περιβάλλον του. Στάθηκε, δε, πάντα στο πλευρό του, μέχρι και τη στιγμή της παραίτησής της. Στην Ουάσινγκτον, κάποια στιγμή, κυκλοφόρησε και το τιμητικό (;) σχόλιο ότι αυτή ήταν η πραγματική Πρώτη Κυρία.

Τι να εννοούσαν οι σπερμολόγοι; Ποιος ξέρει… Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκδότες που πληρώνουν στους συγγραφείς προκαταβολές εκατομμυρίων δολαρίων θέλουν ταχεία την απόσβεση. Δηλαδή θέλουν πικάντικες ιστορίες για τους αναγνώστες τους, με κλειδαρότρυπες, με μεταξωτά εσώρουχα και με κόκκινες γραβάτες. Κυρίως με κόκκινες γραβάτες.

Η Κελιάν, αν αποτολμήσει το βήμα, πρέπει να προσέξει δύο πράγματα: πρώτον, να μην παραβιάσει το απόρρητο των θεμάτων εθνικής ασφαλείας και, δεύτερον, να μην την τρακάρει πουθενά ο Τραμπ – όχι γιατί θα ενοχληθεί από το βιβλίο της, αλλά γιατί ήδη έγινε θηρίο επειδή η Κελιάν αναγνώρισε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...