215
| Aris Oikonomou/Pool via REUTERS

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αισιοδοξεί: Ερχονται πολλά εμβόλια τον Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 08:11
|Aris Oikonomou/Pool via REUTERS

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αισιοδοξεί: Ερχονται πολλά εμβόλια τον Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 08:11

Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο. Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten που κυκλοφορούν τη Δευτέρα, η Φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι κατά το β’ τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα, «σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση».

Αυτό, εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια.

Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, η γερμανίδα αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης, για να τονίσει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού (στη συλλογική διαπραγμάτευση, και για τους «27», αποδίδεται η καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca.

Γενικά μεταδίδεται μια αισιοδοξία.

Το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ZDF, δήλωσε ότι από το τέλος Μαρτίου και κατά τους επόμενους τρεις μήνες στη χώρα του  θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...