207
Ο θρησκευτικός ηγέτης των Θιβετιανών κατά τον εμβολιασμό του | EPA/DALAI LAMA OFFICE HANDOUT

Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού και ο Δαλάι Λάμα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 12:12
Ο θρησκευτικός ηγέτης των Θιβετιανών κατά τον εμβολιασμό του
|EPA/DALAI LAMA OFFICE HANDOUT

Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού και ο Δαλάι Λάμα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 12:12

Με μία έκκληση προς όλους να σπεύσουν και αυτοί να λάβουν τη δόση, εμβολιάστηκε ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος έλαβε σήμερα Σάββατο την πρώτη δόση σε νοσοκομείο στη βόρεια Ινδία.

Ο 85χρονος θρησκευτικός ηγέτης των Θιβετιανών τόνισε ότι για να αποτρέψουμε πολύ σοβαρά προβλήματα πρέπει να κάνουμε αυτό το πολύ χρήσιμο εμβόλιο.

Ήλθε στο νοσοκομείο σαν ένας απλός πολίτης, ανέφερε το Associated Press, έκανε το εμβόλιο και παρέμεινε για λίγα λεπτά για παρακολούθηση, όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Μαζί του εμβολιάστηκαν 10 άτομα που διαμένουν στην κατοικία του, όλοι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Ινδία είναι μία από τις χώρες που σταδιακά ανέβηκε πολύ ψηλά στη λίστα των χωρών που επλήγησαν από τον κορονοιο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 157.000, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χώρα άρχισε τον Ιανουάριο να εμβολιάζει τους εργαζόμενους στην υγεία και προσωπικό πρώτης γραμμής ενώ το πρόγραμμα από τον Μάρτιο επεκτάθηκε στους ηλικιωμένους και στα ευάλωτα άτομα.

Ο Δαλάι Λάμα ζει στην Νταρμσάλα της βόρειας Ινδίας  από το 1959, όταν διέφυγε από το Θιβέτ έπειτα από μία αποτυχημένη εξέγερση κατά της Κίνας. Το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει την εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση ενώ κατηγορεί τον Δαλάι Λάμα ότι επιδιώκει την απόσχιση του Θιβέτ από τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News