340
Δικαιωμένος και χαρούμενος εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν μετά την έγκριση του νομοσχεδίου | REUTERS/Erin Scott

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2021, 12:41
Δικαιωμένος και χαρούμενος εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν μετά την έγκριση του νομοσχεδίου
|REUTERS/Erin Scott

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2021, 12:41

Το «πράσινο φως» στο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων της κυβέρνησης Μπάιντεν, έδωσε το Σάββατο η Γερουσία, έπειτα από πολύωρη συζήτηση, εντατικές διαπραγματεύσεις και αρκετές τροποποιήσεις της τελευταίας στιγής

Οι Δημοκρατικοί, όπως αναφέρει το CNBC, χρειάστηκε να κάνουν αρκετές αλλαγές στο παραπέντε προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη όλων των μελών τους επί του σχεδίου.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε μόνο από τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί συνεχίζουν να αμφισβητούν την ανάγκη θέσπισης ενός ακόμη μεγάλου πακέτου δαπανών.

Επόμενο βήμα είναι να επιστρέψει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, όπου αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση την Τρίτη, καθώς στόχος του κόμματος είναι να έχει σταλεί στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν, προς υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, πριν από τις 14 Μαρτίου, οπότε λήγει το ισχύον πρόγραμμα των επιδομάτων ανεργίας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απευθείας επιταγές στους Αμερικανούς ύψους έως και 1.400 δολαρίων, πρόσθετο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων ανά εβδομάδα έως τον Σεπτέμβριο αλλά και πίστωση φόρου τέκνων για ένα επιπλέον έτος.

Προβλέπει επίσης νέα χρηματοδότηση για τη διανομή εμβολίων του κορονοϊού και τη διεξαγωγή διαγνωστικό τεστ, επίδομα ενοικίων για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες αλλά και οικονομική ενίσχυση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης το οποίο η χώρα «έχει απεγνωσμένα ανάγκη», όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

«Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν υποστήριξε επίσης ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσουν να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το 85% των αμερικανικών νοικοκυριών θα λάβει τις πληρωμές, με ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και κερδίζει 100.000 δολάρια ετησίως να έχει να λαμβάνει περίπου 5.600 δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...