266
Μόλις και διακρίνεται το Αγαλμα της Ελευθερίας μέσα από τη θολούρα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του Καναδά στη Νέα Υόρκη | REUTERS/Amr Alfiky

Η Νέα Υόρκη «πνίγηκε» από τον καπνό των δασικών πυρκαγιών στον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2023, 12:41
Μόλις και διακρίνεται το Αγαλμα της Ελευθερίας μέσα από τη θολούρα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του Καναδά στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/Amr Alfiky

Η Νέα Υόρκη «πνίγηκε» από τον καπνό των δασικών πυρκαγιών στον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2023, 12:41

Πυκνός καπνός από εκατοντάδες πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά σκέπασε τους ουρανούς στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και χτύπησε συναγερμό για την ποιότητα του αέρα σε πολλές πόλεις.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, όπως επεσήμαναν και οι λονδρέζικοι Times.

Περισσότερες από 400 πυρκαγιές καίνε τα δάση στην Αλμπέρτα, το Κεμπέκ και τη Νέα Σκωτία και ανάγκασαν τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση περισσότερων από 25.000 ανθρώπων.

Οι πυρκαγιές έχουν επίσης εκτοξεύσει κολοσσιαία νέφη καπνού που άρχισαν να παρασύρονται προς τα νότια, στις ΗΠΑ, γύρω από τις Μεγάλες Λίμνες, στη Νέα Αγγλία και στη Νέα Υόρκη.

Οι Νεοϋορκέζοι που βγήκαν έξω το απόγευμα της Τρίτης ήρθαν αντιμέτωποι με έναν καφέ, ασυνήθιστα σκοτεινό ουρανό και τη μυρωδιά του καμένου στην ατμόσφαιρα. Το κέντρο της πόλης έχει τυλιχθεί σε μια καφέ ομίχλη.

Κάποιοι βγήκαν από τα σπίτια τους φορώντας τις μάσκες που τους είχαν απομείνει από την πανδημία.

Οι καπνοί στην ατμόσφαιρα καλύπτουν τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, την Τρίτη (REUTERS/Mike Segar)

Μέχρι τα μεσάνυχτα, η Νέα Υόρκη που συνήθως βρίσκεται σχετικά χαμηλά στην κατάταξη των πιο μολυσμένων πόλεων του κόσμου, είχε ανέβει στην κορυφή του πίνακα. Ο Ερικ Ανταμς, δήμαρχος της πόλης, είπε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες στις «απολύτως αναγκαίες».

Εκπρόσωπος των σχολείων της πόλης ενημέρωσε ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες θα είναι περιορισμένες και οι New York Road Runners ανέφεραν ότι αν και η Τετάρτη ήταν Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος, οι δρομείς που ζουν σε περιοχές που καλύπτονται από καπνό θα πρέπει να απέχουν από το τρέξιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...