324
Ο Αλ. Τσίπρας με τον αν. υπουργό Υγείας των κυβερνήσεών του Παύλο Πολάκη. Η ΝΔ θυμήθηκε και μια άλλη φωτογραφία του Σφακιανού | Nikos Libertas / SOOC

Η ΝΔ απάντησε με… Πολάκη στο άρθρο του Τσίπρα «Τι θα γινόταν αν…»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 12:42
Ο Αλ. Τσίπρας με τον αν. υπουργό Υγείας των κυβερνήσεών του Παύλο Πολάκη. Η ΝΔ θυμήθηκε και μια άλλη φωτογραφία του Σφακιανού
|Nikos Libertas / SOOC

Η ΝΔ απάντησε με… Πολάκη στο άρθρο του Τσίπρα «Τι θα γινόταν αν…»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 12:42

Τα είχε πει στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, τα έγραψε στην «Εφ. Συν.» το Σάββατο. Ο Αλέξης  Τσίπρας επιχείρησε να αποκρούσει, αντιστρέφοντάς το, το επιτυχημένο επιχείρημα της κυβέρνησης, για το τι θα γινόταν αν στην παρούσα κρίση του κορονοϊού είχαμε ακόμα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έγραψε ένα μακροσκελές άρθρο-παρέμβαση με τίτλο «Τι θα γινόταν αν…» στην φιλική του «Εφημερίδα των Συντακτών» και αφού είπε ότι θα είχε προσλάβει περισσότερους νοσηλευτές, ότι το ΕΣΥ θα ήταν πιο έτοιμο και θα είχαμε περισσότερα τεστ, και αφού μοίρασε χρήμα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως θέλει -άλλωστε δεν είναι αυτός στην κυβέρνηση- επανέλαβε τις γνωστές επικρίσεις κατά συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για τον Χρήστο Σταϊκούρα: «Ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έδινε καθημερινά μια διαφορετική εκδοχή στις προβλέψεις του για την ύφεση, ούτε θα εφάρμοζε μόλις 6 δισ. δημοσιονομική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή μόλις το 3% του ΑΕΠ, λέγοντας ψέματα ότι δίνει 14 δισ.»

Για τον Αδωνι Γεωργιάδη: «Ο υπουργός Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβγαινε στα κανάλια να ισχυρίζεται ότι με 200 ευρώ ένα νοικοκυριό επιβιώνει για ένα μήνα, ούτε θα ισχυριζόταν ειρωνικά ότι οι φτωχοί πολίτες δεν χρειάζονται ενίσχυση στην καραντίνα γιατί θα γίνουν 300 κιλά…»

Για τον Γιάννη Βρούτση: «Δεν θα είχαμε υπουργούς να στήνουν «δουλίτσες» εκατομμυρίων τις μέρες της κρίσης. Δεν θα εγκρίναμε τα -ντροπιαστικά για τους επαγγελματίες- προγράμματα ψευτοκατάρτισης τύπου «σκόιλ ελικικού» και δεν θα καθόμασταν με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε το πάρτι αισχροκέρδειας ιατρικών και παραϊατρικών προϊόντων».

Τέλος πάντων, το πολύ ενδιαφέρον άρθρο των 1.675 λέξεων του. Τσίπρα, μπορεί να το απολαύσει κανείς στο σύνολό του στην «Εφ. Συν.».

Ενα δεύτερο ενδιαφέρον, όμως, ήταν η απάντηση της ΝΔ στα όσα έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε το γραφείο Τύπου της Πειραιώς:

Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...