452
O Δημήτρης Μάρδας υπήρξε από τους αγαπημένους κυβερνητικούς του Αλέξη Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της ΠΦΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Μάρδας θέλει να προστεθούν στους νεκρούς του κορονοϊού οι… αυτοκτονίες του lockdown

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 20:20
O Δημήτρης Μάρδας υπήρξε από τους αγαπημένους κυβερνητικούς του Αλέξη Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της ΠΦΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Μάρδας θέλει να προστεθούν στους νεκρούς του κορονοϊού οι… αυτοκτονίες του lockdown

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 20:20

Οσοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει την εποχή της αντιπολίτευσης με τους «νεκρούς από τα μαγκάλια», διαψεύδονται κάθε μέρα που περνάει. Μάλιστα αυτή η αντιπολίτευση επιστρατεύεται ακόμα και στο πλαίσιο μιας απονενοημένης προσπάθειας της Κουμουνδούρου να ροκανίσει την πανθομολογούμενη επιτυχία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Μέχρι πρότινος είχαμε την υποτιθέμενη «υποκαταμέτρηση» των κρουσμάτων (βλ. Γιώργος Κυρίτσης), την αγωνία της Βουνάτσου από τη Λέσβο να «ισοφαριστούν» οι νεκροί του κορονοϊού με αυτούς στο Μάτι, την απαξίωση από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα της ελληνικής επιτυχίας στην αντιμετώπιση της επιδημίας —«στην Αλβανία έχουν λιγότερους νεκρούς»— αλλά τώρα ο Δημήτρης Μάρδας, ένα από τα asset του οικονομικού επιτελείου της Πρώτης Φοράς Αριστερά το απογείωσε: αφού συνέκρινε τις ανθρώπινες απώλειες από τον κορονοϊό χωρών με αντίστοιχο πληθυσμό με αυτόν της Ελλάδας και τις έβγαλε πολύ μεγαλύτερες (αυτό δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει, οι αριθμοί είναι αριθμοί) πρότεινε να… αθροιστούν τα θύματα της επιδημίας στη χώρα μας με τις… αυτοκτονίες που θα προκαλέσει το lockdown.

Φυσικά αυτή η πρόταση του κ. Μάρδα προκάλεσε την οργή της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε σίγουροι ότι ούτε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του, κ. Μάρδα». Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Πειραιώς, η οποία υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια φορά, «ότι όσο δεν αντιδρά τόσο δείχνει ότι υιοθετεί και προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες. Θα αποδείξει έτσι ότι μένει ίδιος, απελπιστικά ίδιος, με την περίοδο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε».

Ο κ. Μάρδας γνωστός από την εποχή που ως αν. υπουργός Οικονομικών είχε χάσει και είχε βρει μέσα σε μιάμιση ώρα 400 εκατ. ευρώ, ή που ως υφυπουργός Εξωτερικών απειλούσε την Τουρκία με πόλεμο, σχεδίαζε «θερινό Νταβός» σε νησί έξω από τα Στύρα και έλεγε ότι οι σύροι πρόσφυγες είναι επενδυτές, δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν, ανακαλύπτοντας ξαφνικά πάλι «θύματα» των δεξιών πολιτικών —λες και οι δικές τους πολιτκές στα πιο σκληρά μνημονικά χρόνια ήταν φιλολαϊκές.

Οπως ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέδεσε τους νεκρούς της Marfin με έναν αυτόχειρα στο Σύνταγμα —όλοι στην ίδια μεγάλη δεξαμενή των «νεκρών του μνημονίου»— τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να συστήνουν στη δημόσια συζήτηση τις ενδεχόμενες ανθρώπινες απώλειες από την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας ανάσχεσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρδας.

Επίσης θύμισε τις αυτοκτονίες που «εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...