188
|

Η μαμά γορίλας που «έλιωσε» το Facebook: Φιλά τρυφερά το νεογέννητό της

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 14:15

Η μαμά γορίλας που «έλιωσε» το Facebook: Φιλά τρυφερά το νεογέννητό της

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 14:15

Τον απίστευτο δεσμό μεταξύ της μαμάς γορίλα Καλάγια στον ζωολογικό πάρκο της Ουάσινγκτον και του νεογέννητου μωρού της, δευτερόλεπτα μόλις μετά τη γέννησή του, απαθανάτισε η κάμερα (δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ πάνω).

Στο βίντεο που έχει ήδη γίνει viral στα social media, η Καλάγια -που έγινε για πρώτη φορά μητέρα- με το που παίρνει τον νοεγέννητο γιο της στα χέρια της, αρχίζει να τον φιλάει και να τον φροντίζει, κρατώντας προσεκτικά το κεφάλι του σαν έμπειρη μάνα.

gor

Στη συνέχεια βάζει το νεογέννητο γοριλάκι στο στήθος της, το φιλάει στο αυτί του και προσεκτικά το αφήνει στο πλάι της για να το εξετάσει σε όλο του το σώμα.

Το ασύγκριτης τρυφερότητας βίντεο κατεγράφη την Κυριακή στον ζωολογικό πάρκο (Smithsonian National Zoo and Conservation Biology Institute) της Ουάσινγκτον.

Το μωρό της 15χρονης Καλάγια πήρε το όνομα Μόουκ  (Moke) που στην πατρογονική γλώσσα της Δημοκρατίας του Κονγκό σημαίνει «μικρούλης».

Οι εν λόγω γορίλες συγκαταλέγονται στα απειλούμενα είδη καθώς ο αριθμός τους έχει σημειώσει δραματική μείωση τα τελευταία χρόνια, σε ποσοστό 60% του συνολικού πληθυσμού τους.

Δείτε το βίντεο που «έλιωσε» τα social media  από την απίστευτη αυτή επίδειξη μητρικής αγάπης:

Endangered gorilla gives birth

Critically endangered gorilla Moke was born yesterday to proud mum Calaya.

Geplaatst door ABC News op Maandag 16 april 2018

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...