424
Δύσκολο να χωνέψει ο Τζέιμι Ολιβερ ότι χρεωκόπησαν (και) τα εστιατόριά του στην Αυστραλία | EPA/LAURENT GILLIERON

Ο Τζέιμι Ολιβερ τα έκανε σαλάτα (και) στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 12:54
Δύσκολο να χωνέψει ο Τζέιμι Ολιβερ ότι χρεωκόπησαν (και) τα εστιατόριά του στην Αυστραλία
|EPA/LAURENT GILLIERON

Ο Τζέιμι Ολιβερ τα έκανε σαλάτα (και) στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 12:54

Εχει αποτελέσει είδωλο πολλών σεφ σε όλο τον κόσμο. Το επικοινωνιακό του χάρισμα και η τηλεοπτική φωτογένεια που ανάβλυζαν οι εκπομπές μαγειρικής του, ήταν αρκετά ώστε ο Τζέιμι Ολιβερ να μην γίνει μόνο πασίγνωστος, αλλά και πάμπλουτος, ανοίγοντας εστιατόρια με την επωνυμία του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υστερα όμως από τόσα λαχταριστά πρωινά, brunch, μεσημεριανά και βραδινά φαγοπότια, του ήρθε και ο λογαριασμός: 71,5 εκατομμύρια στερλίνες είναι το συνολικό χρέος που έχει η επιχείρηση εστιατορίων του ξανθού σεφ, μόνο στη Βρετανία. Και σιγά σιγά, αρχίζουν να αποκαλύπτονται και άλλες περιπτώσεις χρεωκοπίας και εκτός βρετανικών συνόρων.

Στην Αυστραλία λοιπόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, πέντε από τα έξι εστιατόρια που λειτουργούσαν ως Jamie’s Italian και σέρβιραν ιταλικές συνταγές του Ολιβερ, πέρασαν σε άλλα χέρια, και συγκεκριμένα στην αλυσίδα εστιατορίων Χολμαρκ, ως λύση διάσωσης της τελευταίας στιγμής. Πρόκειται για τα εστιατόρια που βρίσκονταν στο Σίντνεϊ, στο Περθ, στην Αδελαϊδα, στο Μπρισμπέην και στο προάστειο της Παραμάτα, ενώ εκείνο που άλλοτε μεσουρανούσε στην Κανμπέρα, έκλεισε οριστικά.

epa05615463 (FILE) A file photograph showing British Celebrity chef Jamie Oliver helping out at Jamie's Ministry of Food in Sydney Australia, 30 March 2015. Media reports on 03 November 2016 state that receivers for the Keystone Group have announced the Jamie Oliver Group as the preferred Bidder for the Keystone Group’s Australian Jamie’s Italian restaurant franchise chain. Receiver Morgan Kelly said it was an ideal outcome for the Australian Jamie’s Italian franchises to return to parent group ownership and operation. Jamie Oliver said, the Australian franchise, some of the best performing Jamie’s Italian restaurants worldwide, were put up for sale when the franchise partner, Keystone Group went into receivership over the summer. This was in no way a reflection on the performance or success of the restaurants. EPA/PAUL MILLER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Παλιότερες ευτυχισμένες μέρες, όταν το 2015 ο Τζέιμι Ολιβερ επιδείκνυε τις μαγειρικές του ικανότητες στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας. EPA/PAUL MILLER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Η εταιρεία Χολμαρκ που προχώρησε στο franchise, δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της με τον Ομιλο Εστιατορίων Τζέιμι Ολιβερ. Ο ίδιος όμως ο βρετανός σεφ, δεν θα λαμβάνει κανένα ποσοστό επί των κερδών, τώρα που τα μαγαζιά έχουν περάσει σε άλλα χέρια. Ολα έγιναν από τη μεριά του, για να σωθεί, όπως-όπως η φήμη του στην Αυστραλία.

Πίσω στην πατρίδα του, ο Τζέιμι εξακολουθεί να παλεύει με τα τεράστια χρέη του και βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τράπεζες, προκειμένου να υπογράψει κάποιον διακανονισμό. Κι είναι τόσα χρέη, που σίγουρα του έχουν πέσει πολύ βαριά στο στομάχι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...