414
Η ομάδα της Γουχάν Ζαλ προπονείται στο Κάντιθ της Ισπανίας, στις αρχές Φεβρουαρίου | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Η μακρά ισπανική εξορία της Γουχάν Ζαλ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 21:04
Η ομάδα της Γουχάν Ζαλ προπονείται στο Κάντιθ της Ισπανίας, στις αρχές Φεβρουαρίου
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Η μακρά ισπανική εξορία της Γουχάν Ζαλ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 21:04

Οταν η πολυμελής αποστολή της Γουχάν Ζαλ, της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης από όπου ξεκίνησε ο Covid-19, προσγειωνόταν στη Μάλαγα στις 22 Ιανουαρίου προκειμένου να ξεκινήσει την ολιγοήμερη προετοιμασία της για την επόμενη σεζόν της κινέζικης Superleague, κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξη που θα είχε η παραμονή τους στην Ισπανία.

Πάνω από 40 άτομα, παίκτες, προπονητές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι, βρίσκονται ακόμη σε ιβηρικό έδαφος, καθώς η Κίνα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για την επιστροφή τους στην πόλη από όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός.

Πάνω από 40 άτομα δεν γνωρίζουν το πότε ακριβώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους για να δουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Και το χειρότερο;

Δεν έκαναν καν την προετοιμασία που είχαν σχεδιάσει, καθώς έχουν ακυρωθεί όλα τα φιλικά παιχνίδια που είχαν προγραμματίσει σε ισπανικό έδαφος.

Προπονούνται και παίζουν «οικογενειακά διπλά» μόνοι τους.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ιθύνοντες της ομάδας, οι παίκτες και το επιτελείο πέρασε από εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο και κρίθηκαν απόλυτα υγιείς, οπότε είναι παράλογο να παραμένουν στην Ισπανία.

Και αυτό γιατί, ουσιαστικά, έχουν να πατήσουν στη Γουχάν από το… 2019!

Από την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου βρίσκονταν όλοι τους στην Γκουανγκτζού, μια πόλη 620 βόρεια της Γουχάν, για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα ταξίδεψαν για τη Μάλαγα, χωρίς να κάνουν κάποια ενδιάμεση στάση στη Γουχάν.

Δύο μήνες μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει (και τίποτα δεν είναι όπως παλιά, αντίστοιχα): το κινεζικό πρωτάθλημα έχει αναβληθεί και η 40μελής αποστολή της Γουχάν παραμένει εγκλωβισμένη στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Μιλάνε και μαθαίνουν τα νέα των δικών τους ανθρώπων μέσω τηλεφώνου και skype ή facetime, και κρατάνε την ανάσα τους για τα καλά νέα, τα οποία μάλλον δεν θα έρθουν πριν από το τέλος του Απριλίου.

«Δεν είναι κινητοί ιοί, αλλά αθλητές. Ελπίζω να βρουν συμπαράσταση στην Ισπανία, δεν είναι εύκολο να είσαι χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά σου», τόνισε προ ημερών ο προπονητής της κινεζικής ομάδας, ο Ισπανός Χοσέ Γκονζάλες, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Marca.

«Είμαστε επαγγελματίες και είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο. Η Ισπανία μάς συμπεριφέρεται καλά. Υπήρξε μια σχετική καχυποψία όταν φτάσαμε, αλλά οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται πλέον», πρόσθεσε ο αρχηγός της ομάδας, Γιάο Χανλίν.

Μάλιστα, το επίσημο όργανο της La Liga κάλεσε την πολυμελή αποστολή να παρακολουθήσει το πρόσφατο clasico μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα από την παρουσία των «ύποπτων Κινέζων» από την πόλη μετάδοσης του κορονοϊού.

Ολα λοιπόν δείχνουν ότι η ομάδα θα μείνει στην Ισπανία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Απριλίου, ελπίζοντας πως σύντομα η ιδιότυπη αυτή ομηρία τους θα λήξει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...