242
Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Δένδιας και Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον κύπριο πρόεδρο στην προεδρική κατοικία | ΚΥΠΕ

Η κοινή γραμμή και ο συντονισμός Αθηνών – Λευκωσίας στις επαφές Δένδια στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 15:58
Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Δένδιας και Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον κύπριο πρόεδρο στην προεδρική κατοικία
|ΚΥΠΕ

Η κοινή γραμμή και ο συντονισμός Αθηνών – Λευκωσίας στις επαφές Δένδια στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 15:58

Την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη συνάντησή τους στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Οπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, στην προεδρική κατοικία ο Νίκος Δένδιας συνοδευόταν από τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο είχε στη συνέχεια κατ’ ιδίαν συνάντηση στη Λευκωσία, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Oπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Δένδιας, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πολυσχιδής συνεργασία και ο στενός συντονισμός μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στον συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της.

Σε άλλη ανάρτηση για τις συνομιλίες που είχε με τον κύπριο πρόεδρο, o επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έγραψε:

«Εγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας».

Για μία άκρως παραγωγική συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, μίλησε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, συζητώντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...