186
To πρώτο τεστ κορονοϊού για το σπίτι γίνεται με τη λήψη δείγματος υλικού με μπατονέτα από τη μύτη | Ellume

Η FDA ενέκρινε το πρώτο rapid test κορονοϊού που γίνεται στο σπίτι

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 16:15
To πρώτο τεστ κορονοϊού για το σπίτι γίνεται με τη λήψη δείγματος υλικού με μπατονέτα από τη μύτη
|Ellume

Η FDA ενέκρινε το πρώτο rapid test κορονοϊού που γίνεται στο σπίτι

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 16:15

Αδεια επείγουσας χρήσης έλαβε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ το πρώτο διαγνωστικό τεστ κορονοϊού που θα πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή, θα γίνεται στο σπίτι χωρίς τη συμμετοχή γιατρού και θα δίνει αποτελέσματα μόλις σε 20 λεπτά, όπως γράφουν οι Financial Times.

Το τεστ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ellume και γίνεται με τη λήψη δείγματος υλικού με μπατονέτα από τη μύτη. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε ειδική εφαρμογή που διατίθεται για έξυπνα τηλέφωνα.

H εφαρμογή ζητάει από τους χρήστες τον ταχυδρομικό κώδικα της κατοικίας τους και την ημερομηνία γέννησής τους, προκειμένου να προωθεί τα δεδομένα στις δημόσιες υγειονομικές αρχές που καταγράφουν τα κρούσματα, τον αριθμό των τεστ και άλλες πληροφορίες. Το όνομα του χρήστη είναι προαιρετικό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μέσα στον Ιανουάριο στην αγορά 3 εκατομμύρια τεμάχια και το κόστος του είναι περίπου 30 ευρώ.

Σύμφωνα με την FDA, το τεστ ανιχνεύει με ακρίβεια 96% τα θετικά δείγματα Covid-19 και το 100% των αρνητικών δειγμάτων σε άτομα με συμπτώματα της νόσου.

Για να αναπτύξει το τεστ η εταιρεία Ellume, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...