337
|

Η Alpha Bank «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2021 από τη διεθνή οικονομική έκδοση Euromoney

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 08:45

Η Alpha Bank «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2021 από τη διεθνή οικονομική έκδοση Euromoney

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 08:45

«Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε η Alpha Bank στα βραβεία “Awards for Excellence 2021” της διεθνούς οικονομικής έκδοσης Euromoney.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εφετινή διάκριση εδράζεται στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής-ορόσημο Galaxy, στην πρόοδο που σημείωσε η Τράπεζα στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου και στην ισχυρή χρηματοοικονομική ανθεκτικότητα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε τραπεζικά ιδρύματα που διακρίνονται έναντι των ανταγωνιστών τους χάρη στη δυναμική τους παρουσία στις διεθνείς και εγχώριες αγορές, κατόπιν εκτενούς ανάλυσης των ποσοτικών και ποιοτικών τους δεικτών.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που η Alpha Bank κατακτά την κορυφαία διάκριση “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” από το Euromoney, καθώς η εφετινή βράβευση ακολουθεί προηγούμενες αντίστοιχες διακρίσεις των ετών 2016, 2018 και 2020. Σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης του “Euromoney”, η Alpha Bank εφέτος ξεχώρισε λόγω της εξαιρετικής της προόδου στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ), μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy ύψους 10,8 δισ.ευρώ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση ΜΕA στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, σε συνέχεια δεσμευτικής συμφωνίας με την αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Davidson Kempner τον Φεβρουάριο του 2021.

Η ολοκλήρωση του Project Galaxy αποτέλεσε σημείο καμπής για την Alpha Bank και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει, εξυγιαίνοντας σημαντικά τον ισολογισμό της και συμβάλλοντας στην επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια του 2020, η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία και μία σειρά άλλων έργων στρατηγικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένης της έμφασης στη διαχείριση κεφαλαίων και τις τραπεζοασφάλειες, μέσω της σύναψης συμφωνίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την Generali. Η Alpha Bank διακρίθηκε για την χρηματοοικονομική της ανθεκτικότητα καθώς και για τις ισχυρές επιδόσεις της στην υλοποίηση της στρατηγικής της καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, παρά τις πιέσεις λόγω της πανδημίας. Επίσης, το ανανεωμένο στρατηγικό της σχέδιο “Project Tomorrow” και η επιτυχής Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ τοποθετούν την Alpha Bank σε θέση σηματωρού στην εθνική προσπάθεια επιτάχυνσης της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στην εποχή μετά την πανδημία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...