177
|

H ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 19:04

H ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 19:04

Δεν τους φυλάγαμε, δεν τους παρακολουθούσαμε, λέει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Νovartis που εξακολουθούν να αναζητούνται σε συνέχεια των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής τους.

Αμφότεροι παραμένουν άφαντοι, μετά την άρνησή τους να προσέλθουν να καταθέσουν ενώπιον κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου:

Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...