320
Οι προτομές των μητροπολιτών με τις μαύρες μπογιές πάνω τους, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης | INTIMEnews

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τις φθορές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – «Ανέβηκε» βίντεο από την επίθεση

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 16:38
Οι προτομές των μητροπολιτών με τις μαύρες μπογιές πάνω τους, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης
|INTIMEnews

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τις φθορές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – «Ανέβηκε» βίντεο από την επίθεση

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 16:38

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τις φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης (εδώ).

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης τούς παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την επόμενη Τετάρτη (26/2), ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Σύμφωνα με σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται για έναν 22χρονο κι έναν 24χρονο, εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της προσβολής συμβόλων θρησκευτικής σημασίας και της απείθειας.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα που έχουν επίσης ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα μέσω της οδού Βογατσικού προς το προαύλιο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου έριξαν κόκκινες μπόγιες σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο και πέταξαν τρικάκια με την υπογραφή συλλογικής αναρχικότητας.

Στη δημοσιότητα δόθηκε εν τω μεταξύ βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Ως πηγή του υλικού εμφανίζεται η αναρχική συλλογικότητα «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία».

Για τον βανδαλισμό της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης μίλησε στο MEGA Mag ο πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πάτερ Ιάκωβος Αθανασίου.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί αντίδραση σε μια συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οχι με οργανώσεις της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αλλά 22 χριστιανικών σωματείων, που εξέφρασαν τις απόψεις τους», επεσήμανε αρχικά για να προσθέσει:

«Το σημαντικό είναι ότι οι απόψεις του πολυπληθούς ακροατηρίου δεν βρισκόταν σε καμία διαφωνία με τη θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η αντίδραση αυτή μας στενοχώρησε πάρα πολύ. Νομίζω ότι δεν ταιριάζει ούτε στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και θα τη χαρακτήριζα βάναυση και απολίτιστη».

Οπως υπενθύμισε, παρόμοια επίθεση είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια. «Είχαμε επίθεση με μπογιές μέσα στο κτίριο της Μητροπόλεως, στα γραφεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...