446
Αδειος ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης. Ούτε στην Αφρική τέτοια πράγματα... | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πέρα από την Αφρική

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:06
Αδειος ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης. Ούτε στην Αφρική τέτοια πράγματα...
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πέρα από την Αφρική

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:06

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ εξοργισμένος και δικαιολογημένα: «Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες», είπε. Οντως, αυτά που έγιναν με τις απεργίες στον Προαστιακό και τα τρένα πιθανότατα δεν συμβαίνουν ούτε στην Αφρική, που, μεταξύ μας, έχει μεγαλύτερη παράδοση στους σιδηροδρόμους σε σχέση με την Ελλάδα. Και θα ήταν αυτή μια πολύ καίρια διαπίστωση, αν εκείνος που την έκανε ήταν ένας απλός πολίτης ή έστω βουλευτής της αντιπολίτευσης και δεν ήταν υπουργός μιας κυβέρνησης που επί των ημερών της έγιναν πράγματα «που δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες».

Ακόμα και αν ο υπουργός ήθελε με αυτόν τρόπο να δώσει έμφαση στο παράλογο της δράσης των συνδικαλιστών, δεν μπορεί να το λέει, διότι πολύ απλά αυτοακυρώνεται. Διότι προτού συμβεί κάτι τέτοιο, που μας μετατρέπει σε Σουδάν του Βορρά, η κυβέρνηση έπρεπε να το εμποδίσει. Γι’ αυτό δεν εξελέγη; Για κανονικότητα, νομιμότητα και για να μη μοιάζουμε με Σενεγάλη της Μεσογείου;

Από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε ο υπουργός παρακώλυση συγκοινωνιών, από μια μικρή μάλιστα ομάδα εργαζομένων, έπρεπε να είχε απαιτήσει από την αρμόδια κρατική εταιρεία να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας για να επιβάλει και να αποκαταστήσει την τάξη. Και αν δεν το έκανε η εταιρεία, να το ζητούσε ο ίδιος. Και όχι να μας υπενθυμίζει ότι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας δεν συμβαίνουν ούτε στην Αφρική.

Το ξέρουμε άλλωστε. Το ζούμε.

Επί δύο ήμερες ένας ιατροδικαστής έβγαινε στα κανάλια και «διαλαλούσε» –διότι αυτό έκανε, διαλαλούσε– το τραγικό συμβάν του θανάτου ενός 11μηνου μωρού ως αποτέλεσμα πρωτοφανούς σεξουαλικής κακοποίησης, οδηγώντας την ανθρωποφαγική ελληνική κοινωνία σε προκεχωρημένα συμπεράσματα για τον ρόλο του σύρου πατέρα. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν ίσχυε, το πόρισμα διέψευσε τον –για δύο 24ωρα darling των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών– ιατροδικαστή. Ομως το υπουργείο Υγείας, στις δομές του οποίου συνετελέσθη αυτός ο βιασμός της βιοηθικής και της δεοντολογίας, και το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγεται ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής, σιωπούσαν χθες. Και αλήθεια, θα τα έβγαζε αυτά τα βιαστικά συμπεράσματα ο ιατροδικαστής αν το άμοιρο παιδάκι ήταν Ελληνόπουλο; Θα μιλούσε για σοκαριστική σεξουαλική κακοποίηση αν είχε απέναντί του δύο έλληνες γονείς;

Θα γινόταν κάτι τέτοιο στην Αφρική;

Αργότερα η Ελληνική Αστυνομία πήρε εντολή από τον εισαγγελέα να προσαγάγει στη ΓΑΔΑ έναν προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμο Σαράφη». Η Αστυνομία πρέπει να τον έψαξε και να μην τον βρήκε, διότι το κρατικό ΑΠΕ μας ενημέρωσε το βράδυ ότι «το ένταλμα βίαιης προσαγωγής δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί». Η Αστυνομία δηλαδή δεν ήξερε πού βρίσκεται ένας προστατευόμενος μάρτυρας, για τον οποίο και γνωρίζει ποιος είναι και πού μένει. Ας πούμε ότι έχασε τα ίχνη του.

Μεγάλη αλήθεια είπε ο κ. Καραμανλής. Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν ούτε στην Αφρική…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...