329
Ο Κέβιν Σπέισι σε σκηνή από την δημοφιλέστατη τηλεοπτική σειρά «House of Cards», από την οποία ο ηθοποιός «κόπηκε» όταν ξέσπασε το σεξουαλικό σκάνδαλο | Netflix

Γλιτώνει τη δίωξη ο Σπέισι για το σεξουαλικό αδίκημα;

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 15:24
Ο Κέβιν Σπέισι σε σκηνή από την δημοφιλέστατη τηλεοπτική σειρά «House of Cards», από την οποία ο ηθοποιός «κόπηκε» όταν ξέσπασε το σεξουαλικό σκάνδαλο
|Netflix

Γλιτώνει τη δίωξη ο Σπέισι για το σεξουαλικό αδίκημα;

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 15:24

Η είδηση που μετέδωσε το BBC, αποτελεί ένα είδος ανατροπής: οι εισαγγελικές αρχές του Λος Αντζελες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σχετικά με περιστατικό που φέρεται να συνέβη το 1992 με «πρωταγωνιστή» τον Κέβιν Σπέισι, καθώς έχει παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος δίωξης στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Τον Απρίλιο του 2018, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που ενέπλεκε τον διάσημο ηθοποιό και έναν άλλο άνδρα στο δυτικό Χόλιγουντ το 1992 είχε αρχίσει να ερευνάται.

Μία άλλη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να συνέβη το 2016, παραμένει ανοιχτή. Από τον Νοέμβριο του 2017 είχε αρχίσει ένα σοκαριστικό ντόμινο κατηγοριών εις βάρος του Σπέισι. Την αρχή είχε κάνει ο ηθοποιός Αντονι Ραπ, ισχυριζόμενος ότι είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο, το 1986.

Ο Σπέισι είχε ισχυριστεί με τη σειρά του, ότι δεν θυμόταν τίποτα σχετικά με αυτό το γεγονός, αλλά ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. Εκτοτε υιοθέτησε μία στάση άρνησης για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία τέτοιας φύσης γινόταν εις βάρος του. Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου ερευνούν έξι υποθέσεις που τον φωτογραφίζουν ως ένοχο για σεξουαλική επίθεση.

Ολες αυτές οι κατηγορίες, οδήγησαν κάποιους να χαρακτηρίσουν τον Σπέισι ως τον «Χάρβεϊ Γουάινσταϊν των ανδρών», πλήττοντας όχι μόνο τη δημοτικότητά του, αλλά απειλώντας με πρόωρο τερματισμό ακόμη και την ίδια του την καριέρα.

Εχασε τον ρόλο του στη δημοφιλέστατη σειρά του Netflix «House of Cards», ενώ αντικαταστάθηκε από άλλο ηθοποιό στην ταινία «All the Money in the World». Τον περασμένο μήνα άλλωστε, το κοινό φαίνεται πως απάντησε με μποϊκοτάζ στην ταινία «Billionaire Boys Club» στην οποία εμφανίζεται ο Σπέισι, καθώς σημείωσε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων, με εισπράξεις μόλις 126 δολαρίων στην πρεμιέρα της στις αμερικανικές αίθουσες.

Με παρόμοια διαδικασία πάντως, οι εισαγγελικές αρχές του Λος Αντζελες απέσυραν τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που βάραιναν τον ηθοποιό ταινιών δράσης Στίβεν Σιγκάλ και τον τηλεοπτικό κωμικό Αντονι Αντερσον. Οι κατηγορίες εις βάρος του Σιγκάλ αφορούσαν περιστατικό του 1993 και παραγράφηκαν, ενώ το άτομο που κατηγορούσε τον Αντερσον αρνήθηκε τελικά να καταθέσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...