464
Η Ρέιτσελ Μπλαντ έφυγε τελικά από τη ζωή ηττημένη από τον καρκίνο, αφήνοντας όμως ένα πολύ δυνατό στίγμα | Instagram

Πέθανε η Ρέιτσελ Μπλαντ, λίγες ώρες αφού ανακοίνωσε ότι ο χρόνος της τελειώνει

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 13:36
Η Ρέιτσελ Μπλαντ έφυγε τελικά από τη ζωή ηττημένη από τον καρκίνο, αφήνοντας όμως ένα πολύ δυνατό στίγμα
|Instagram

Πέθανε η Ρέιτσελ Μπλαντ, λίγες ώρες αφού ανακοίνωσε ότι ο χρόνος της τελειώνει

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 13:36

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει, όταν πριν από λίγες ώρες ανακοίνωνε μέσω Twitter ότι της απομένουν λίγες μέρες ζωής αποχαιρετώντας με ένα γλυκόπικρο «au revoir» τους αγαπημένους φίλους της, ότι το τέλος θα ερχόταν όντως τόσο γρήγορα.

Οπως ανακοίνωσε η οικογένεια της σαραντάχρονης Ρέιτσελ Μπλαντ, η δημοφιλής δημοσιογράφος του BBC πέθανε ήσυχα στο σπίτι της, ξημερώματα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2018.

Οπως ανέφερε την Τετάρτη το BBC,  λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση, ακολούθησε η εξής δήλωση του συζύγου της, Στιβ: «Ηταν μια τρομερά ταλαντούχα παρουσιάστρια, αλλά και μία υπέροχη και πολυαγαπημένη κόρη, αδερφή, θεία, ανιψιά, σύζυγος και πάνω απ’ όλα για εκείνη, μητέρα του λατρεμένου της μικρούλη Φρέντι».

Και συνεχίζοντας: «Βρίσκουμε όλοι τεράστια ανακούφιση και υπερηφάνεια από την καταπληκτική και ακούραστη δουλειά που έκανε από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το στίγμα γύρω από αυτή τη νόσο. Απέδειξε ότι είναι εφικτό να ζεις τη ζωή σου στο έπακρο, ακόμη κι αν αντιμετωπίζεις τόσο τεράστιες προκλήσεις στην καθημερινότητά σου. Στο τέλος, αν και το σώμα της ήταν πιο αδύναμο από ποτέ, αντιθέτως η φωνή της ήταν πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά».

Ο σύζυγός της, την περιγράφει ως «τέλεια με κάθε τρόπο», προσθέτοντας: «Δεν υπάρχουν λόγια για να πούμε το πόσο θα μας λείψει».

Η Μπλαντ δεν ήταν απλά μία δημοφιλής δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης της Βρετανίας.

Ηταν μία γυναίκα που μίλησε και έγραψε από την πρώτη στιγμή για την περιπέτεια της υγείας της, εμπνέοντας πολύ κόσμο να μην το βάζει κάτω, να προσπαθεί, να παλεύει, ακόμη και όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Σε μία παλιότερη ανάρτησή της στο Instagram, πόζαρε χαμογελαστή μπροστά από έναν τομογράφο και μοιραζόταν την αγωνία της που με ένα εύστοχο λογοπαίγνιο χαρακτήριζε «scanxiety» για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Αυτό που έκανες, βοήθησε τον κόσμο να αλλάξει τρόπο σκέψης, να αντιμετωπίσει διαφορετικά τον καρκίνο. Είσαι υπέροχη» της έγραψε κάποιος, αναφερόμενος στο δημοφιλέστατο podcast «You Me and the Big C».  Υπάρχει άλλωστε και το πολύ γνωστό blog της, «Big C, Little me».  Οπου «Big C», σημαίνει ο μεγάλος καρκίνος, με το κεφαλαίο C (Cancer). Και όπως συνηθίζει να λέει η Μπλαντ, το ζήτημα είναι να μπορέσεις να χωρέσεις ένα «Can» (μπορώ) στη λέξη Cancer.

Στις 11 Αυγούστου 2018 είχε γράψει: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Φοβάμαι μόνο για εκείνους που αφήνω πίσω. Για τον αγαπημένο μου γιο Φρέντι, ο οποίος θα γίνει τριών ετών τον Σεπτέμβριο, για τον άνδρα μου Στιβ και για τις οικογένειές μας. Ακόμα και τώρα, που ξέρω ότι πλησιάζουν τα γνωστά λόγια των γιατρών «δυστυχώς δεν έχουμε άλλα περιθώρια…», δεν μπορώ να καταρρεύσω και να σπάσω σε κομμάτια. Πρέπει να καταπιέσω πολλές από τις πιο σκοτεινές σκέψεις που κάνω επειδή ο Φρέντι θα αναγκαστεί να μεγαλώσει χωρίς τη μαμά του. Αν δεν το κάνω, δεν θα μπορέσω να απολαύσω τις πολύτιμες στιγμές που μας έχουν απομείνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...