335
Η Γκουίνεθ Πάλτροου σε σκηνή από την ταινία «Country Strong». Πλέον, περνά περισσότερο χρόνο ως επιχειρηματίας, παρά ως ηθοποιός | Sony Pictures

Η Γκουίνεθ Πάλτροου θα πληρώσει πρόστιμο για το «αβγό του αιδοίου»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 11:48
Η Γκουίνεθ Πάλτροου σε σκηνή από την ταινία «Country Strong». Πλέον, περνά περισσότερο χρόνο ως επιχειρηματίας, παρά ως ηθοποιός
|Sony Pictures

Η Γκουίνεθ Πάλτροου θα πληρώσει πρόστιμο για το «αβγό του αιδοίου»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 11:48

Εδώ και αρκετό καιρό, η ηθοποιός που ξεχώρισε για την ψυχρή και απόκοσμη ομορφιά της μέσα από ταινίες όπως «Ο ερωτευμένος Σαίξπηρ», «Sliding Doors» και «Sylvia», δίνει την αίσθηση ότι την ενδιαφέρει περισσότερο να είναι επιχειρηματίας, παρά ηθοποιός.

Η εταιρεία Goop Inc., η οποία ιδρύθηκε από την ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου, καλείται να πληρώσει 145.000 δολάρια επειδή έκανε ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη προϊόντων της, όπως το περίφημο «αβγό αιδοίου».

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός, έχoντας δώσει μέσω του site της διάφορες συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, το lifestyle και την ευεξία, το 2017 παρότρυνε στις γυναίκες να ξεκινήσουν να περπατούν έχοντας πέτρες μέσα στον κόλπο τους και συγκεκριμένα εκείνες που σχεδίασε η «γκουρού της ομορφιάς» Σίβα Ρόουζ.

Οι πέτρες αυτές έχουν το σχήμα αβγού, ονομάζονται «Jade Eggs» και κοστίζουν περίπου 65 δολάρια η καθεμία. Το υψηλό πρόστιμο έχει να κάνει τόσο με το αβγό, όσο και με δύο ακόμη προϊόντα, καθώς η Goop ισχυρίστηκε ότι τα αυτά θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις ορμόνες, να αυξήσουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και να ωφελήσουν σε διάφορα γυναικολογικά θέματα.

Σύμφωνα με δήλωση του εισαγγελέα, εκτός από τον διακανονισμό για τους ανυπόστατους και μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς, η Goop συμφώνησε να επιστρέψει χρήματα σε πελάτες που αγόρασαν τα προϊόντα και να σταματήσουν να διαφημίζουν τη δήθεν αποτελεσματικότητά τους.

Η Goop, η οποία εδρεύει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι διαφώνησε με τη θέση των εισαγγελέων, αλλά ήθελε να διευθετήσει το ζήτημα γρήγορα, προκειμένου να μην πληγεί το κύρος της.

«Η εταιρεία προσφέρει ένα forum για τους επαγγελματίες προκειμένου να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με διάφορα προϊόντα όπως είναι και το Jade Egg», δήλωσε η Ερικα Μουρ, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρείας με ανάρτησή της στα social media.

Η Πάλτροου λοιπόν, μπορεί να εξαργυρώνει την κινηματογραφική της επιτυχία αποτελώντας πρότυπο για εκατοντάδες γυναίκες ανά τον κόσμο που είναι διαταθειμένες να αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς τους προτείνει, τώρα όμως, ήρθε η στιγμή να πληρώσει και το πρόστιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...