327
Από το βράδυ της Παρασκευής τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξαφανίστηκαν... | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γιατί δεν κυκλοφόρησαν* τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 5 Ιανουαρίου 2019, 10:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/01/2019, 20:01
Από το βράδυ της Παρασκευής τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξαφανίστηκαν...
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γιατί δεν κυκλοφόρησαν* τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη;

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 5 Ιανουαρίου 2019, 10:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/01/2019, 20:01

Από το βράδυ της Παρασκευής, εξαφανίστηκαν τα λεωφορεία από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αν και οι κεντρικοί της δρόμοι είναι καθαροί. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κρατικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Σάββας Παναγιωτίδης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας απαγορεύει την κυκλοφορία μέχρι να καθαρίσουν οι δρόμοι»…

Επειδή δεν το άκουσα η ίδια, τηλεφώνησα στον ΟΑΣΘ για επιβεβαίωση. Με διαβεβαίωσαν ότι «η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία, μέχρι να παραδώσει τους δρόμους καθαρούς».

Ζήτησα δυο φορές επιβεβαίωση ότι μιλούν για τη Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μου την έδωσαν. Επίσης, με ενημέρωσαν ότι δεν κυκλοφορούν λεωφορεία με αλυσίδες σε καμιά πόλη του κόσμου. «Θα καθαρίσει τους δρόμους η Περιφέρεια και θα μας ειδοποιήσει να βγάλουμε τα λεωφορεία», μου είπαν.

Τηλεφώνησα στην Περιφέρεια προκειμένου να πιστέψω ότι εξέδωσε κάποια τέτοια οδηγία. Το διέψευσαν.

«Οι μεγάλοι δρόμοι είναι καθαροί στη Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, υπάρχουν προβλήματα, κυρίως σε στενά. Αλλά δεν είναι δική μας δουλειά ο ΟΑΣΘ και φυσικά και δεν έχουμε εκδώσει καμιά απαγόρευση. Το τι κάνει ο ΟΑΣΘ είναι δικό του θέμα και περιμένω ο κ. Παναγιωτίδης να βγει και να διαψεύσει ότι εμείς διατάξαμε απαγόρευση κυκλοφορίας», ήταν η ακριβής διατύπωση.

Μόλις πριν από πέντε μέρες, ο Στέλιος Παππάς εκφράστηκε πολύ άσχημα σε συνάδελφο δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων του ΟΑΣΘ. «Η ερώτηση δεν είναι καλή», είπε. «Οι καθυστερήσεις είναι στο μυαλό σας. Παπαγαλίζετε!» την επέπληξε.

Σήμερα τι έχει να πει ο κ. Παππάς; Εκτελείται μόλις ένα δρομολόγιο, αυτό προς το αεροδρόμιο με μόλις τρία λεωφορεία. Προφανώς τόσα κρίθηκαν κατάλληλα να κυκλοφορήσουν στο χιόνι. Είναι γνωστή η άθλια κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, κι ας κάνει ο κύριος Στέλιος ότι δεν την βλέπει. Αλλά θα μου πεις, εδώ ο αρμόδιος υπουργός βλέπει ότι έχει Μετρό η Θεσσαλονίκη, κι ας μην το βλέπουν οι πολίτες.

* Μετά από ώρες, κάποια λίγα λεωφορεία άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Αλλά κατόπιν εορτής…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News