285
Σφίγγει ο (εισαγγελικός) κλοιός για το ριάλιτι του ΑΝΤ1 | Youtube

Για παράβαση καθήκοντος τα μέλη του ΕΣΡ λόγω «Game of Love»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 15:58
Σφίγγει ο (εισαγγελικός) κλοιός για το ριάλιτι του ΑΝΤ1
|Youtube

Για παράβαση καθήκοντος τα μέλη του ΕΣΡ λόγω «Game of Love»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 15:58

Aντιμέτωπα με δικογραφία για παράβαση καθήκοντος βρέθηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξαιτίας της συνεχιζόμενης προβολής του τηλεοπτικού ριάλιτι «The Game of Love» από το κανάλι του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, «τα μέλη του κλήθηκαν από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. ‘Αρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί».

Η εισαγγελική κλήση μάλιστα, κοινοποιήθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Συμβουλίου με αντικείμενο την τύχη της αμφιλεγόμενης εκπομπής.

Κύκλοι του Συμβουλίου εξέφραζαν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια που ως άμεση συνέπεια είχε να μην ληφθεί απόφαση για το ριάλιτι του ΑΝΤ1. Και αυτό γιατί, όπως σημείωναν,  τα μέλη του Συμβουλίου υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη διάσκεψη και να μην προχωρήσουν στην ψηφοφορία σχετικά με τις κυρώσεις που τυχόν θα επιβάλλονταν στο κανάλι, δεδομένου -όπως εξήγησαν- ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως.

Σε κάθε περίπτωση το «Game of Love» βάζει σε μπελάδες το ΕΣΡ καθώς ενδεχόμενη δίωξη κατά των μελών του με αφορμή την υπό έλεγχο εκπομπή μπορεί να οδηγήσει το Συμβούλιο σε παράλυση. 

Ηδη μεταξύ των μελών του ΕΣΡ, αλλά και από νομικούς κύκλους εγείρονται ανησυχίες για το κατά πόσον τα υπό δίωξη μέλη νομιμοποιούνται να συνεχίσουν, όσο διαρκεί η  ποινική διαδικασία , να ασκούν γενικώς τα καθήκοντά τους.

Το όλο θέμα αναμένεται εξάλλου να απασχολήσει εκτάκτως και την Ολομέλεια του Συμβουλιόυ κατά την συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου. Η ουσία πάντως είναι ότι η υπόθεση του «Game of Love» θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...