652
«Tα μαγαζιά που εξυπηρετούσαν κατοίκους, πλέον φεύγουν και έρχονται μαγαζιά που εξυπηρετούν τουρίστες. Πρέπει επιτέλους να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος | SOOC

Γερουλάνος: Υπάρχουν γειτονιές που έχουν πρόβλημα με το Airbnb

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 14:42
«Tα μαγαζιά που εξυπηρετούσαν κατοίκους, πλέον φεύγουν και έρχονται μαγαζιά που εξυπηρετούν τουρίστες. Πρέπει επιτέλους να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος
|SOOC

Γερουλάνος: Υπάρχουν γειτονιές που έχουν πρόβλημα με το Airbnb

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 14:42

Το φλέγον ζήτημα της (υπερ)ανάπτυξης του Airbnb στην Αθήνα απασχόλησε τον υποψήφιο δήμαρχο της πρωτεύουσας Παύλο Γερουλάνο, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στο πώς μπορεί να οφελήσει την πόλη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους της

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, ο κ. Γερουλάνος παρατήρησε κατ’ αρχάς πως «είναι θετικό ότι μέσα από το Airbnb κάποιοι συμπολίτες μας κατάφεραν να νοικιάσουν τα σπίτια τους».

«Αυτό που όμως θέλει προσοχή», προσέθεσε, «είναι η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας να μην γίνεται μόνο σε μεμονωμένες περιοχές, αλλά να γίνει ισόρροπα σε όλη την Αθήνα. Διαφορετικά ορισμένες γειτονιές θα χάσουν το χαρακτήρα τους και στο τέλος θα χαθεί ακόμα κι ο λόγος για τον οποίο έρχονται οι ένοικοι των Airbnb.

» Θέλουμε να κρατήσουμε τις γειτονιές μας με τον χαρακτήρα που έχουν και να βάλουμε ορισμένους κανόνες ώστε να υπάρχει τάξη σε όλο αυτό. Πάρτε για παράδειγμα το Παγκράτι που είναι μια γειτονιά η οποία σαφώς και έχει κερδίσει από τα Airbnb, αλλά πλέον υπάρχουν γειτονιές που έχουν πρόβλημα. Αλλά και στο Κουκάκι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ή στο Νέο Κόσμο επίσης. Βλέπει κανείς ότι είναι δύσκολο για φοιτητές να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα. Επίσης τα μαγαζιά που εξυπηρετούσαν κατοίκους, πλέον φεύγουν και έρχονται μαγαζιά που εξυπηρετούν τουρίστες. Αλλάζει η γειτονιά. Πρέπει επιτέλους να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο κ. Γερουλάνος επέμεινε ότι στόχος να διαχυθεί ο πολιτισμός σε όλη την πόλη, με όχημα όπως λέει ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Η Αθήνα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο. Ενα κτίριο, ένα μουσείο που θα σε κάνει να νιώθεις ευπρόσδεκτος, όπως το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνεις τον άλλον να νιώθει ότι εκεί ανήκει, όπως στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ότι δεν είναι κάτι ξένο, κάτι ψυχρό. Αυτό πρέπει να γίνει με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Βεβαίως πέρα από το Μουσείο, ο πολιτισμός μπορεί να επηρεάσει την Αθήνα και με μικρότερης κλίμακας έργα και αλλαγές. Ίσως θυμάστε αυτό που είχαμε κάνει στο υπουργείο Πολιτισμού όταν βγάλαμε τον πολιτισμό “στον δρόμο”. Αν θυμόσαστε τότε η Λυρική Σκηνή είχε βγει με τα λεωφορεία στις γειτονιές, γίνονταν παραστάσεις στη Βαρβάκειο Αγορά. Ηταν μια προσπάθεια ο πολιτισμός να διαχυθεί σε όλη την πόλη. Αυτό ξέρετε έχει τεράστια αξία ειδικά σε μια πόλη που υπάρχει εγκατάλειψη κι ανασφάλεια».

Συνάντηση Γερουλάνου – Καμίνη

Ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε την Τρίτη στο δημαρχιακό μέγαρο με τον Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο συζήτησε τα μεγάλα ζητήματα της πρωτεύουσας. Ηταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας.

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τον υποψήφιο δήμαρχο και παλιό φίλο Παύλο Γερουλάνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίσω ότι βλέπω να επικρατεί ένα υψηλό επίπεδο στην αντιπαράθεση των υποψηφίων για το δήμο της Αθήνας, έως σήμερα. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την κίνησή του να ζητήσει αυτή τη συνάντηση, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να ενημερώνονται υπεύθυνα για την κατάσταση που βρίσκονται οι δήμοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε, επιτέλους, τη συνέχεια σε ένα μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί στην πόλη της Αθήνας, συνέχεια που βεβαίως πρέπει να διέπει όλη τη δημόσια διοίκηση», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω και από μέρους μου τον δήμαρχο και φίλο τον κ. Καμίνη γι’ αυτήν την συνάντηση. Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση που έχει στόχο να δούμε πως τα θετικά πράγματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα θα συνεχιστούν. Η επόμενη ημέρα στο δήμο απαιτεί συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς μεταξύ των υποψηφίων που θα εκλεγούν αλλά και μία συνεργασία με την προηγούμενη ηγεσία, έτσι ώστε τα προγράμματα να ολοκληρωθούν σωστά και να γίνει η σοβαρή δουλειά που πρέπει να γίνει στο δήμο. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι γι’ αυτήν την συνεργασία και νομίζω θα χρειαστεί να κάνουμε ακόμα δύο-τρεις συναντήσεις μέχρι τις εκλογές και σίγουρα μέχρι την παράδοση».

«Και τέσσερις και πέντε, όσες χρειαστούν», ήταν το σχόλιο του κ. Καμίνη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...